september 28, 2021

VIDEO: Så meget sparer du med elbil

Der er åbenlyse fordele ved at køre elbil – særligt når vi ser på klimaet, men der er også penge at spare. Vi ser på hvor meget du sparer ved at vælge elbil frem for benzinbil.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner | Dato: 28. september 2021

Vi kender godt de åbnelyse fordele ved at køre elbil: De er hurtige og nemme at køre og de udleder ingen CO2. Allerede to argumenter, der bør veje tungt, når du vælger bil. Men vi ved jo godt, at der ofte følger et økonomisk argument med også. Elbiler er måske, som det ser ud nu, dyrere end mange benzinbiler i indkøb, men når vi ser på driften, er der mange penge at spare.

LÆS OGSÅ | 2021 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Bilbasen Strøm taler med forbrugerøkonom Ilyas fra FDM, der til dagligt rådgiver kunder om elbil, og vejleder dem i, hvad der bedst giver mening i forhold til elbil. Ilyas kommer med specifikke eksempler på hvor og hvor meget du sparer ved at køre elbil.

Hvor meget er der at spare?

Som udgangspunkt er der rigtig mange penge at spare ved at køre elbil og man får meget mere bil for pengene, som situationen er lige nu. Ilyas, der er forbrugerøkonom hos FDM fortæller, at hvis man er i byen efter en benzinbil til 150.000 kr. kan man med fordel købe en elbil til 250.000 kr. Sådan ser det ud, når samtlige udgifter baseret på en driftsperiode på fem år og 100.000 km er taget med i betragtningen.

LÆS OGSÅ | Elbil og anhænger: Kan en elbil trække en campingvogn?

Det samme gælder, hvis vi ser på månedligt bilbudget. Har du eksempelvis 6.000 kr. om måneden i dit bilbudget kan du få en elbil til 300.000 kr. men tilsvarende kan du kun købe en benzinbil til 200.000 kr. Du får altså meget mere bil for pengene, hvis du vælger en elbil.

Hvor sparer man med en elbil?

Det sjove er, at jo mere du kører, jo mere sparer du ved at køre elbil. Den åbenlyse besparelse kommer i form brændstoffet. I en benzinbil koster det mere, jo flere kilometer du kører. I en elbil kan du tegne abonnement og lade elbilen op lige så tosset du har lyst til, uden det koster ekstra.

SE OGSÅ | Elbil og service – så meget sparer du

Men der er flere parametre, hvor du sparer penge ved at eje elbil sammenlignet med en benzinbil. Eksempelvis på serviceomkostninger. Det er typisk 15% billigere at tegne en serviceaftale på en elbil end på en tilsvarende benzinbil. Og tegner du ikke serviceaftale kan det blive endnu billigere. Nogen elbilejere er helt nede på 1.000 kr. om året til service til deres elbil ifølge Ilyas.

Derudover tilbyder nogle forsikringsselskaber rabat på nogle elbiler, flere banker tilbyder billigere billån til elbiler og i nogle byer er det gratis at parkere elbiler.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS