februar 13, 2024

Video: Sandhedens time for Volvo EX30!

Er det rigtigt, at man kan få en elektrisk Volvo til under 275.000 kr.? Ja! Vi tester den usædvanligt prisbillige EX30. Har den mere at byde på end den lave pris?

TEKST OG VIDEO Morten B. Bek

Volvo har lavet en elbil, der koster under 275.000 kr.! Det er så opsigtsvækkende, at det fortjener, at jeg bruger et udråbstegn. Den nye EX30 kommer med stort set alt i sikkerhedsudstyr og 272 hestekræfter til kun 274.100 kr. Det er da vildt, er det ikke?

Det er ret vildt. Det er vildt nok til, at rigtig mange danskere har stillet sig i kø til en. Ikke fysisk, for de har ikke stået ude foran forhandlerne, men stadig – det gik meget hurtigt med tilkendegivelser fra potentielle kunder til Volvo om, at de ville have en.

Nu har jeg lejlighed til at teste EX30 grundigt, og det begynder hurtigt at gå op for mig, at tilbuddet ikke er så vildt, som det lyder. Volvo har formået at skrue en elbil sammen og sælge den til priser, der lokker folk til, men bilen i sig selv lever ikke op til Volvo-traditionerne og Volvo-navnet.

Højere pris og alt for mange kompromisser

I videoen får du forklaringen på, hvordan Volvo har formået at lave en elbil, der starter under 275.000 kr. Den korte forklaring er, at der står en elbil, og at den elbil kører rigtig fint, men køreegenskaber alene gør ikke en god bil.

EX30 er fyldt til bristepunktet med kompromisser, og mange af dem er til at undre sig over. En af dem er den plads, der slet ikke er på bagsædet. En anden er Tesla-metoden i indretningen omkring førerpladsen. En tredje er den nøglefri betjening: du kan kun låse bilen op ved at hive i dørhåndtaget i førersiden – passagersiden giver ikke adgang. Måske der er en metode, men jeg kan ikke finde den, og for mig skal en Volvo være selvforklarende og ikke være kompliceret.

Den reelle pris for en Volvo EX30 i en udgave, der har en brugbar rækkevidde og mellemste udstyrsniveau, Plus, er langt fra de 274.100 kr., Volvo reklamerer med. Prisen for sådan en er 337.100 kr., og til den pris skal man stadig leve med, at EX30 er en lille bil uden god plads.

Selv hvis man kun har brug for plads til sig selv og en passager, så må man leve med, at Volvo er gået på kompromis med både store og små ting. Træerne gror ikke ind i himlen, og Volvo kan heller ikke lave en rigtig god elbil til 274.100 kr.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte biler fra Volvo til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS