Kategorier
Video

VIDEO: WHAT? Ny Seat Leon banker Audi og VW

Berner tager fejl af ny Seat Leon og ny Audi A3 under optagelserne. Men der er selvfølgelig stadig en stribe ting, han ikke er tilfreds med.

Video: Anders Berner  / Dato: 19. juni 2020

Den spanske søster er landet! Den nye Seat Leon deler ikke bare platform med VW Golf og Audi A3. De tre minder så meget om hinanden, at Berner flere gange tager fejl under optagelserne. Den nye Seat Leon er så lækker bygget, at det lige så godt kunne være en Audi.

SE OGSÅ | 4 cylindre og 421 hk – WHAT!?

Det er kun ganske få steder, og du skal være lidt af en nørd for at se det, at Leon viser tegn på den meget lavere pris. Berner tager dig med på en rundtur og giver dig fem ting, du ikke vidste om den nye Leon.

“Min hang til rødvin blandet med juice, rom og appelsinskiver er godt nok ikke så lille endda, men der var ingen alkohol involveret i skabelsen af denne test. Leon den fjerde har fået samme moderniserede MQB-platform som de tyske fætre (og den nye Octavia, som jeg er meget spændt på at teste), så flere og bedre assistentsystemer, nye infotainmentsystemer og mere elektrificering i motorrummet er de temaer, der står øverst.”

Ovenstående er uddrag fra Morten Beks test af den nye Seat Leon. Du kan læse hele testen lige her:

LÆS OGSÅ | Test: Ny Seat Leon er en formidabel spiller i Golf-klassen

Priserne starter ved 214.990 kr. for den nye Seat Leon med den 3-cylindrede benzinmotor på en enkelt liter og 90 hk. Til sammenlingen starter priserne på VW Golf ved 244.995 kr. Golfen har samme motor men dog med 110 hk istedet for 90.

Specifikationer

Seat Leon FR

1,5 eTSI DSG

Motor: R4 benzin, 1.498 ccm

Ydelse: 150 hk / 250 Nm

0-100 km/t: 8,4 sek.

Tophastighed: 221 km/t

Forbrug: 17,2 km/l (WLTP)

Startpris: 289.990 kr.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.