september 28, 2022

Video: Oplad din elbil når strømmen er billigst

Hvornår har du sidst tjekket din elaftale? Og hvordan styrer du udenom de dyreste strømpriser, når du oplader bilen?

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

Elprisen er ikke bare blevet forbasket dyr, den svinger også som vinden blæser. Den ene time kan prisen være 3 kr. / kWh og den næste 7 kr. / kWh. Med andre ord er der altså rigtig mange penge at spare, hvis du planlægger opladningen af elbilen og lader på de tidspunkter, hvor strømmen er billigst.

SE OGSÅ | Hvilken biltype holder prisen bedst? Elbiler, benzinbiler eller dieselbiler?

Men for at det overhovedet kan komme på tale, kræver det, at din aftale med dit elselskab indebærer variabel pris time for time. Hvornår har du egentlig sidst tjekket op på din aftale, med dit elselskab? Ved du overhovedet, hvilken aftale du har?

Se med i Bilbasen Strøm og bliv klogere på, hvordan du oplader elbilen på de billigste tidspunkter.

Hvorfor varierer strømprisen så meget?

Strømprisen varierer baseret på udbud og efterspørgsel. Er der mange, der bruger strøm på én gang, stiger prisen. Til gengæld, hvis der bliver produceret meget strøm, så falder prisen.

SE OGSÅ | Hvilke ladestandere findes der?

Strømmen bliver nemlig handlet på en stor børs kaldet Nord Pool. Hver dag kl. 13 bliver det meldt ud, hvad priserne vil være, time for time, den næste dag. Det er altså kl. 13, du skal holde øje med, hvornår du bør lade elbilen op.

Hvor tjekker jeg strømprisen?

Det gør du nemmest med apps på din telefon. Der er efterhånden et hav af forskellige apps, hvor du kan tjekke prisen time for time. Nogle mere overskuelige end andre. Priserne bliver hentet direkte fra den føromtalte børs Nord Pool.

SE OGSÅ | Hvad gør man, hvis man ikke kan oplade bilen på egen grund?

Du skal dog lige være opmærksom på, at du vil se priserne inklusive afgifter, tariffer eller moms. Hvis du eksempelvis har reduceret elafgift passer priserne ikke helt men du kan stadig få et overblik over, hvornår strømmen er billigst. Det kræver jo så bare, at du har en variabel prisaftale med dit elselskab.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS