Polestar 2
september 13, 2022

Video: Hvad gør man, hvis man ikke kan oplade bilen på egen grund?

Selvom man bor i hus er det ikke sikkert, at man kan parkere på egen grund og oplade bilen. Sådan får du og dine naboer strøm til jeres elbiler.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

Det er ikke kun elbilsejere, der bor i lejligheder, der kan være udfordret med opladning af bilen. Det kan også være en bøvlet affære, selvom du bor i hus. For eksempel hvis du ikke kan parkere på egen grund og derfor bliver nødt til at parkere langs kantstenen eller på en fælles parkeringsplads.

SE OGSÅ | Hvilke ladestandere findes der?

Vi har mødt Nicolai, der bor i et kvarter, hvor der er parkering på en fælles parkeringsplads. Det betyder, at der kan være op til 50 meter fra bopælen og hen til parkeringspladsen, hvor elbilen er parkeret; Det er altså en ret lang ledning der skal til – og det er i øvrigt ikke lovligt, at oplade elbiler, ved brug af forlængerledninger.

Så hvad gør man så? Det finder vi ud af i dette afsnit af Bilbasen Strøm.

Udfordring bremser udviklingen

Ringe mulighed for opladning af elbiler og plug-in hybrider er med til at bremse den grønne omstilling. Det skal være nemt, at eje en elektrificeret bil og det skal være nemt, at fylde strøm på.

Opladning kan blandt andet være en udfordring, hvis man ikke parkerer på egen grund. Heldigvis er der en løsning. Det er nemlig muligt, eksempelvis, at få opsat fælles ladestandere på den fælles parkeringsplads. Men det er ikke så ligetil, som det lyder.

SE OGSÅ | Få sikker opladning i sommerhuset

Heldigvis findes der hjælpende kræfter. Eksempelvis firmaet Ladeløsning, der blandt andet rådgiver grundejerforeninger i opstilling af ladestandere. De kommer med fem punkter, man bør undersøge, inden man går i gang.

  1. Hvem ejer parkeringspladsen?
  2. Hvor mange ladestandere skal der bruges?
  3. Hvor skal strømmen trækkes fra?
  4. Hvilken operatør skal man vælge?
  5. Forbered afstemning til generalforsamlingen.

Det handler om at blive enige

I en grundejerforening tæller alle stemmer lige. Og da det, sikkert, langt fra er alle, der har en elbil, eller måske endda forventer at skulle have en elbil, kan overtalelsen til at bruge hundredetusinde kroner på opstilling af ladestandere blive svært.

SE OGSÅ | Vigtigt! Pas på elbilens bremser

Virkeligheden er bare den, at opladning af elbiler er fremtiden. Det bliver et parameter, der tæller med, når man ser på bolig fremover. Det betyder, at opstilling af ladestandere er en fremtidssikring og en investering i din bolig.

Se med i Bilbasen Strøm og bliv klogere.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interessant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen logo
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS