Kategorier
Elektrisk Video

Video: Elbilerne presser plug-in hybriderne ud

De populære plug-in hybrider stiger i pris, og samtidig stiger presset fra elbilerne. Skal du alligevel købe plug-in hybrid?

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

Nu skal vi videre! Plug-in hybrider var relevante i 2021, men det er på tide, at vælge elbil frem for plug-in hybrid. Det mener Jan Lang, der er Bilbasens markedsanalytiker.

SE OGSÅ | Der er lange ventetider på elbiler – hvad kan du selv gøre?

I denne uges Bilbasen Strøm ser vi på, hvordan fremtiden ser ud for Plug-in hybriderne. Hvor længe vil teknologien være relevant og hvordan kommer priserne til at udvikle sig – både på nye og brugte plug-in hybrider.

Salget eksploderede

Da de nye afgifter blev introduceret i 2021 eksploderede salget af plug-in hybrider. Der var nemlig tusindvis – sågar hundredetusinde – af kroner at spare på samme bilmodel. Kravet var blot, at modellen, på papiret, skal udlede under 50 gram CO2/km.

Og det er ikke småpenge, der blev sparet. Eksempelvis faldt Porsche Panamera 4 E-Hybrid med 700.000 kr. efter det nye afgifter trådte i kraft. Jo dyrere bilen var, des mere sparede man. De nye afgifter, også kendt som L129, var regeringens bud på, hvordan vi skulle rulle lavemissionsbilerne ud på det danske marked.

SE OGSÅ | Kan man spare penge på strømmen til sin elbil?

Men fremtiden ser anderledes ud. For hvert år der går, stiger plug-in hybriderne nemlig pris, fordi afgiften stiger på bilen og fradraget fra batteripakken falder. Faktisk stiger prisen på plug-in hybriderne samlet med 25.000 kr. om året.

Konsekvensen er, at plug-in hybriderne stille og roligt bliver udfaset på grund af de højere priser og fordi, at priserne på elbiler ikke stiger i nær samme grad. Kombineret med høje brændstofpriser søger køberne altså mod elbiler i stedet. Jan Lang, Bilbasens markedsanalytiker, mener, at plug-hybriderne er udkonkurreret af elbilerne allerede i 2025 – de er simpelthen blevet for dyre.

Af Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.