maj 10, 2022

Video: Kan man spare penge på strømmen til sin elbil?

Opladning af elbil: Hvilken løsning er bedst? Der er flere måder, du kan betale strømmen til din elbil og med afgiftsrefusion, kan du endda få rabat. Hør hvordan, når vi ser nærmere på opladning af elbil.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

I den seneste udgave af Bilbasen Strøm kunne vi konkludere, at elbilen stadigvæk er billigere end benzin- og dieselbilen; også på trods af høje elpriser. En af grundene til, at elbilerne stadig betaler sig, er blandt andet afgiftsrefusionen, som man kan få på strømmen til elbilen.

Det er dog ikke barnemad at få afgiftsrefusion. I hvert fald ikke, hvis det er noget, man tænker at søge selv, hvis man har elopvarmet hus, eller hvis elbilen er en firmabil. Der er nemlig regler og forbehold, der skal tages højde for, når man vil have rabat på strømmen.

Hør hvilke, når vi i denne udgave af Bilbasen Strøm dykker ned i afgiftsrefusion og de alternative muligheder, du har, når der skal strøm på din elbil.

Programmet præsenteres i samarbejde med:

Opladning af elbil

Når benzin- eller dieselbilen skal tankes er processen ret lineær. Find en tankstation, stik pistolen i bilen og betal – måske med et benzinkort for at opnå et par ører i rabat. Helt så enkelt er det ikke (endnu), når elbilen skal oplades.

Der er i praksis tre måder at afregne på, når vi snakker opladning af elbil, som Martin Messer også opridser i videoen ovenfor. Herunder kan du læse hvilke:

1. Betal fuld pris for din strøm

Den første mulighed er også den mest simple. Her får du monteret en ladeboks uden at være tilknyttet et abonnement og betaler derfor den samme pris for strømmen, som når du har en tøjvask over.

SE OGSÅ | Video: Er elbilen stadig billig?

Denne løsning er oplagt til dig, der ikke kører meget i din elbil. Det er med andre ord den billigste løsning, hvis ikke du kører mere end ca. 3.500 km om året.

2. Flat-rate abonnement

Den anden mulighed er den mest bekvemmelige. Med et flat-rate abonnement kan du lade alt det, du har lyst til for en fast pris om måneden. Det betyder ubegrænset strøm både på egen ladeboks samt på offentlige ladere.

LÆS OGSÅ | Dyr strøm: Clever skruer op for priserne

Kører du mere end 25.000 km om året, og lader du en del på offentlige ladestandere, når du er på farten, er et flat-rate abonnement det mest attraktive. Her skal man i øjeblikket være opmærksom på priserne, da højere elpriser har tvunget bl.a. elselskabet Clever til at skrue op for priserne.

3. Afgiftsrefusion

Den tredje og sidste mulighed er netop afgiftsrefusion, som Martin Messer forklarer i videoen. Her får man altså refusion for den strøm, man bruger derhjemme til at fylde på elbilen.

SE OGSÅ | Video: Hvilken type ladeboks skal du købe?

Det er den rigtige løsning til dig, der kører mere end 3.500 km i din elbil, men heller ikke er en globetrotter med mere end 25.000 årlige km. Det er også den mest attraktive løsning, hvis man hovedsageligt oplader elbilen hjemme.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS