august 18, 2023

Video: Så meget mere strøm bruger høje elbiler

De store og høje elbiler bruger langt mere strøm end mindre elbiler. Se med i Bilbasen Strøm og find ud af, hvor meget det betyder for forbruget at vælge en klodset elbil.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

Vi kan ikke tale om elbiler uden at nævne rækkevidden. Det er fakta. Men måske burde vi gå lidt mere op i, hvor effektive de enkelte elbiler er. Det er trods alt forbruget, der har indvirkning på din privatøkonomi – og jo mere du kører des mere betyder det. Rækkevidden for langt de fleste elbiler kan sagtens klare de fleste menneskers daglige kørselsbehov på en opladning.

I dette afsnit af Bilbasen Strøm ser vi nærmere på, hvor stor betydning formen på elbilen har. Det kommer måske ikke som nogen overraskelse, at jo større og højere bilen er, jo mere strøm forbruger den. Men kan være meget mere, end du er klar over. Særligt på motorvejen.

Se med i Bilbasen Strøm og find ud af hvor meget.

Ny Ioniq mod gammel Ioniq

Torben Kudsk har investeret i to generationer af Hyundai Ioniq. En Ioniq Electric årgang 2020 og en Ioniq 5 årgang 2023. Til trods for stort set samme navn er der stor forskel på bilernes form og størrelse. Den nye Ioniq 5 er lidt af en klods ved siden af den ældre Ioniq Electric, som har en langt mere aerodynamisk form.

Derudover er den nye udstyret med et noget større og tungere batteri. Faktorerne lagt sammen har altså en kæmpe indvirkning på, hvor langt hver bil kan køre på en kWh. Særligt når vi rammer 130 km/t på motorvejen, stikker forbruget af for de høje og klodsede elbiler.

Se med i Bilbasen Strøm afsnit 56 og find ud af, hvor meget det betyder.

Det handler om miljøet

Store elbiler med store batterier der kan køre op mod 800, måske 1000, km på en opladning er på vej, og mange forbrugere venter decideret med at skifte til elbil, indtil de meget lange rækkevidder er opnået. Men i virkeligheden går det lidt imod tankegangen om at køre grønt.

Elbilens akilleshæl er netop batteriet. Det er batteriet, der er den største miljøbelastning og det er batteriet, der er dyrest, ved en elbil. I stedet burde bilproducenterne fokusere på at lave elbiler med mindre batterier, der kan lade hurtigt.

Derudover skal elbilerne være aerodynamiske. På den måde får vi elbiler, der kører langt på en kWh og som kræver færre ressourcer. Og så bliver de tilmed billigere.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte Hyundai Ioniq til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS