Kategorier
Elektrisk Video

VIDEO: Er plug-in hybridbiler miljøvenlige?

De store afgiftsrabatter på plug-in hybridbiler har sendt salget på himmelflugt – men er de overhovedet miljøvenlige?

Video: Jacob Dalby & Anders Berner | Dato: 5. januar 2022

Plug-in hybridbilerne går stadigvæk som varmt brød hos de danske bilforhandlere. I 2021 blev der solgt dobbelt så mange plug-in hybridbiler som i 2020, og selvom afgiftsrabatterne ved årsskiftet er blevet reguleret, er der fortsat store besparelser at hente.

Det samtidigt let at blive begejstret, når bilproducenterne sælger deres plug-in hybridmodeller med opgivet benzinøkonomi på mellem 50- og 80 km/l.

SE OGSÅ | Nu bliver plug-in hybriderne dyrere

Spørgsmålet er bare, om en benzinøkonomi i sådan et leje er realistisk i den virkelige verden? Og om plug-in hybridbilerne reelt set er så miljøvenlige, som vi gerne vil have dem til at være?

I denne video tager vi en snak med Jeppe Juul fra Rådet for Grøn Omstilling. Her spørger vi ind til plug-in hybridbilerne samt til deres potentiale som et grønnere alternativ til den almindelige fossilbil.

Misvisende målemetode?

Som Jeppe Juul pointerer i videoen, kan plug-in hybridbilens miljøpotentiale først udnyttes til fulde, når bilen er ladet op. Alligevel er der noget med opgørelserne af plug-in hybridbilernes udledning og benzinøkonomi, der er skæv. Opgørelserne over plug-in hybridbilernes benzinøkonomi er nemlig mindre retvisende, end de er ved almindelige fossilbiler.

Det forklarer blandt andet, hvorfor mange plug-in hybridbiler sælges med forbløffende lav udledning og løfter om mange kilometer pr. liter brændstof. Opgørelserne af plug-in hybridbilernes økonomi tager udgangspunkt i misvisende målemetoder, der gør blandt andet gør dem til et let værktøj for bilproducenterne til at nedbringe den samlede udledning. Det mener i hvert fald det Internationale Råd for Ren Transport (ICCT).

SE OGSÅ| VIDEO: Brand i elbiler – sådan slukkes de

Ifølge undersøgelser fra det Internationale Råd for Ren Transport, er udledningen fra plug-in hybridbiler i gennemsnit mellem to og fire gange højere end opgørelserne. Undersøgelserne viser desuden, at antallet af kørte kilometer på ren strøm i virkelighedens verden i gennemsnit kun udgør halvdelen af det, plug-in hybridbilerne er opgivet til.

Selvsamme råd har derfor i slutningen af 2021 opfordret Europa-Kommissionen til at tage de optimistiske opgørelser til revision. I bredere udstrækning kan man måske stille spørgsmålstegn til, om plug-in hybridbilerne er fremtiden, som Jeppe Juul forsigtigt forsøger i videoen ovenfor.

Mener du, at plug-in hybridbilerne har en fremtid? Eller er fremtidens landeveje forbeholdt elbilerne?

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.