Hvornår skifter man til sommerdæk?
december 7, 2023

Vinterdæk: Hvornår skal de på?

Nu er det for alvor tid til at få vinterdækkene på. Her er din komplette guide til vinterdæk.

AF Bilbasen Blog FOTO PR

I Danmark er valget af det rigtige tidspunkt for skift til vinterdæk afgørende for sikker kørsel i de kolde måneder. Med skiftende vejrforhold er det vigtigt at forstå, hvornår det er tid til at skifte til vinterdæk for at sikre optimal vejgreb og sikkerhed.

Denne artikel forklarer, hvornår du bør overveje at montere vinterdæk på din bil i Danmark.

Ingen fast dato – vejret bestemmer!

I modsætning til nogle andre lande har Danmark ingen fastsat dato for, hvornår bilister skal skifte til vinterdæk. I stedet anbefales det at skifte dæk baseret på vejret.

Generelt siger retningslinjerne, at når temperaturen regelmæssigt begynder at falde til omkring eller under 7 grader Celsius, er det tid til at skifte til vinterdæk.

Dette skyldes, at vinterdæk er designet til at yde bedre ved lave temperaturer og på sne- eller isglatte veje.

ADAC

Anbefalet periode for vinterdæk

Selvom der ikke er en fastsat dato, kører de fleste danske bilister med vinterdæk i perioden november til april. Dette tidsrum dækker normalt over Danmarks koldeste måneder, hvor risikoen for frost og sne er størst.

Ved at skifte dæk til denne periode er du bedre forberedt på pludselige temperaturfald og glatte veje.

Vigtigheden af at vælge de rette dæk

At vælge de rigtige vinterdæk er lige så vigtigt som timingen af dækskiftet. Vinterdæk er specielt designet med dybere riller og specielle gummiblandinger, som forbedrer grebet på våde og kolde overflader.

Det er vigtigt at sikre, at dine vinterdæk er i god stand og mønsterdybden er lovpligtig, hvilket i Danmark er minimum 1,6 mm, mens en dybde på 3 mm eller mere anbefales for optimal sikkerhed.

Lovkrav og sikkerhedstips

I Danmark er der ingen lovkrav om brugen af vinterdæk, men det anses som den bedste praksis for at sikre sikkerhed på vejene i vintermånederne.

Det er vigtigt at huske på, at vinterdæk ikke kun er for snevejr, men også forbedrer sikkerheden ved lave temperaturer og våde veje.

Ud over dækskiftet bør du også sikre, at dæktrykket er korrekt, og at bilen generelt er vinterklar med frostvæske og fungerende lygter og klimasystem.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS