august 24, 2023

Volvo EM90 er den første MPV fra Sverige

Volvo har ikke taget fejl af årtierne. Den store elektriske MPV med navnet EM90 skal med skandinavisk stil og luksus give Volvo nye kunder – i første omgang i Kina.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Det bedste man kan byde sin familie er en Ford Grand C-Max, en Renault Grand Scénic eller en VW Sharan. Plads, ommøbleringsmuligheder, komfort – hvad mere kan man ønske sig? Åbenbart alt andet end en MPV, for de massive hits fra 1990’erne og 00’erne er gået samme vej som CD’en; det er svært at finde dem i nye udgaver.

Volvo, virker det til, opfører sig som om, vi stadig befinder os sidst i 1990’erne. Svenskerne er på vej med en stor MPV, som får premiere den 12. november. EM90, som den hedder, bliver den første MPV nogensinde fra Volvo – og den første svenske MPV.

Svensk i hvert fald når det kommer til komfort og indretning. EM90 skal nemlig produceres i Kina, og Kina er også umiddelbart det eneste marked, hvor EM90 skal sælges. Hvis det skulle vise sig, at europæerne bliver helt vilde med den nye MPV fra Lexus, LM, kan Volvo måske sendes EM90 vores vej.

MPV’erne er det store hit i Kina

Kineserne går, for nu at generalisere, meget op i benplads, komfort og et godt bagsæde, når de vælger bil. I hvert fald når det er kinesiske kunder med en høj indkomst. Og salget af MPV-modeller er stigende i Kina, hvor hjemmegroede mærker som Zeekr og Maxus sælger store, elektriske MPV-modeller – Zeekr kalder deres for 009, mens Maxus kalder deres for Mifa 9.

Også amerikanske Buick, som er et forholdsvis stort mærke i Kina, er til stede på MPV-markedet, og det er endda med to modeller, GL8 og Century, som kører med benzinmotor.

Den store MPV fra Volvo bliver selvfølgelig en elbil. Det passer til Volvos filosofi, til det kinesiske mærke og til bilens navn, der som EX30 og EX90 starter med e.

De første detaljer om EM90 er mere ukonkrete end en telefonsælger: “Forestil dig et rum i bevægelse, hvor du bare kan være dig selv. Et sted hvor du kan komme i forbindelse med dine nærmeste, hvor du kan skabe, slappe af, arbejde eller bare tænke. EM90 er vores første (elektriske) premium-MPV, og den er designet til, at du får mest muligt ud af tiden i bilen – som en skandinavisk stue i bevægelse.”

En skandinavisk stue på hjul lyder som noget, vi har lyst til at sidde i. Men hvorfor Volvo så har valgt at bruge amerikanske lænestole fra Eames til at illustrere skandinavisk luksus, kan vi ikke helt greje.

Del artikel:

Brugte elbiler fra Volvo til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS