marts 24, 2023

VW: Ny California på basis af Multivan PHEV

I løbet af 2023 erstatter VW den nuværende California, baseret på varevognen Transporter, med en ny på basis af den mere moderne Multivan.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Volkswagen har en helt unik position i Danmark med sin lille campingbus. California er blevet et brand i sig selv, der udover originalen er udvidet med Grand California og Caddy California, og især i de senere år er salget nået nye højder i Danmark. Konkurrenten fra Mercedes-Benz, Marco Polo, står meget klart i skyggen af California.

LÆS OGSÅ | Lille, hurtig og prisbillig elbil: Første kig på VW ID.2

California er inderst inde en kassevogn med madrasser, telt på toppen, et lille køkken og havebord og stole til at tage ud. Det er i den sammenkogning, danskerne finder charmen – og selvfølgelig muligheden for at køre ud i det blå og holde campingferie.

Volkswagen Nutzfahrzeuge, som er varevognsafdelingen i Hanover, har offentliggjort planer for en helt ny California, og den skal præsenteres i løbet af 2023.

Multivan er mere moderne, ikke nær så praktisk

Den nuværende California deler næsten alt med varevognen Transporter T6.1, som i sig selv er en succes med årtier på bagen. Det gør California til en stor, men stadig forholdsvis kompakt kasse med rigtig god rummelighed og lidt stivbenede køreegenskaber.

Det kommer til at ændre sig med den nye generation California. Transporter T6.1 synger på sidste vers, og efterfølgeren bliver en varevogn skabt i samarbejde med Ford.

LÆS OGSÅ | Duel: Campingkamp mellem VW California og VW Caddy California

Og den model skal ikke bruges til den kommende California. VW har i stedet valgt at bruge den nye generation Multivan, der er baseret på personbilsplatformen MEB. Den er mere strømlinet, markant lavere og ikke nær så rummelig som Transporter T6.1. Det bliver spændende at se, hvordan VW løser opgaven med at få alle campingremedierne ind i den nye California.

Der er helt klare fordele: Ny California vil køre mere som en personbil, og den vil bruge mindre brændstof. Den vil sandsynligvis også blive den eneste plug-in hybrid (218 hk) i klassen.

LÆS OGSÅ | Video: Tagteltet er genvejen til billig camping

En fuldelektrisk Multivan-baseret California kommer ikke, for der træder den ventede lange udgave af ID. Buzz til. ID. Buzz California får premiere senest i 2025.


Brugte Volkswagen til salg på Bilbasen

Se flere brugte VW til salg på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS