februar 10, 2023

Video: Tagteltet er genvejen til billig camping

Danskerne har fundet større glæde ved friluftslivet end nogensinde før, og vi køber autocampere på stribe. Men der er en billig genvej til camping med bil, som ikke kræver en autocamper.

TEKST & VIDEO: Morten Bek

Du har ikke råd til en autocamper, og du har egentlig heller ikke lyst til at have sådan et skrummel, som kun bliver brugt nogle få uger hvert år.

Man kan leje en autocamper, men også det kan være meget dyrt. Et telt på jorden er den billigste løsning, men der er en opgradering, som er nem og langt fra så dyr som en autocamper: Tagteltet.

LÆS OGSÅ | Video: Mikrobiler stiger i pris, så hvad gør du nu?

Tagteltet monteres på taget af bilen på almindelige tagbøjler, og selv de bedste og dyreste løber ikke op i mere end 30.000 kr.

I Bilbasen Guide tjekker vi et tagtelt for at finde ud af, hvad mulighederne er. Og selvfølgelig for at finde ud af, om det er noget, alle kan bruge.

Camping med bil, billigt

Volkswagen har i årevis haft problemer med at skaffe sin ikoniske California i et antal, som kan dække danske kunders behov. Danskerne elsker den lille campingbus, og corona har gjort, at samme kærlighed har spredt sig til større og langt dyrere autocampere. Vi elsker friluftslivet, og vi vil ud i det fri.

LÆS OGSÅ | Årets Campingtrækker 2022 er en “klassisk” model

Men ikke alle har råd til en autocamper, og det er langt fra at være en praktisk løsning for mange mennesker. Den kan måske ikke bruges til de daglige behov – med kørsel til skole og arbejde – og den kan være svær at få plads til, hvis man ikke har en stor indkørsel.

Tagteltet giver noget af samme frihed, men uden de høje omkostninger og problemer med at få plads i indkørslen. Tagteltet har selvfølgelig ikke indbygget gasblus, udendørs bad eller toilet, men det er en stor opgradering i forhold til et telt med luftmadrasser på jorden.

LÆS OGSÅ | Første tur: Opdateret Toyota RAV4 fortjener opmærksomheden

Vi tjekker et tagtelt for at se, om det virkelig er praktisk, og om det er pengene værd. Du kan endda leje et tagtelt – eller en bil med tagtelt – hvis du er tvivl, om det er noget for dig.


Brugte Toyota Rav4 til salg

Se flere brugte her

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS