november 3, 2022

Zeekr kan blive det næste kinesiske elbilsmærke i Danmark

Zeekr er et nyt elbilsmærke med prædikatet “premium” i den kinesiske Geely-koncern, som også ejer Volvo og Polestar. I 2023 kommer den første Zeekr, modellen 001, til Europa.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Hvorfor ikke bare starte fra toppen, angribe de tunge drenge i klassen? Nye elbilsmærker fra Kina som BYD og NIO lancerer store, meget kraftfulde sedaner som nogle af deres første modeller i Danmark. Det er det samme som at gå direkte efter BMW, Mercedes-Benz og Tesla.

Flere kinesiske elbilsmærker kan være på vej til Danmark med samme fremgangsmetode. En af mulighederne er Zeekr. Zeekr har i dag offentliggjort, at man i 2023 starter salget af sin første model i Europa.

LÆS OGSÅ | Video: Nio ET7 – Superluksus fra Kina

Zeekr er et helt nyt mærke etableret i 2021 af den enorme koncern Geely. Hvis Geely lyder bekendt, er det måske fordi, Geely ejer blandt andet Polestar og Volvo.

Geely har skabt Zeekr som et elbilsmærke til den yngre del af befolkningen, og den første model, Zeekr 001, er udviklet til også at kunne sælges i Europa og USA.

Først med SEA-platformen, som også Volvo skal bruge

I 2023 kommer 001 så til Europa som den første model fra Zeekr. En stor crossover, som næsten rammer 5 meter i længden. Mens den egentlig er tæt på at være så lang som Tesla Model X, er det amerikanernes Model Y, kineserne har i sigtekornet.

001 er en pionermodel for Geely. Ikke bare som et springbræt til Europa, men også som den første model i koncernen med en ny skalerbar platform. SEA (Sustainable Experience Architecture – Bæredygtig Oplevelses-Arkitektur). I løbet af de kommende år vil både Volvo og Polestar, blandt flere mærker, introducere elbiler baseret på SEA-platformen.

Zeekr 001 fås, i hvert fald på det kinesiske marked, med batterikapacitet på enten 86 eller 100 kWh. Den stærkeste 001-variant ånder Tesla Model Y Performance i nakken: De to elmotorer yder tilsammen 543 hk.

LÆS OGSÅ | Hvad har BYD at byde på?

001 bliver ikke den eneste Zeekr, som måske finder vej til Danmark. Zeekr har planer om to nye modeller allerede i 2023 og yderligere modeller i årene derefter.

Zeekr har på nuværende tidspunkt ikke offentliggjort, hvilke europæiske markeder mærket vil gå ind på.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS