april 19, 2015

300 hk. til under 100.000 kr.


Udvalget af brugtbiler der har 300 hk eller over og samtidig ikke slår et større hul i lommen end 100.000 kr. er både stort og varieret. Vi gennemgår her seks af de fedeste.

Hestekræfter er lig med fart. Hestekræfter er dog også ofte lig med dårlig brændstoføkonomi, høj ejerafgift og forholdsvis dyre driftsomkostninger. Måske netop derfor er der på Bilbasen et stort udbud af brugtbiler med over 300 hk, som ikke koster alverden. Der er noget for enhver smag, noget fra forskellige perioder, og der er gode handler at gøre med biler både med og uden afgift.

Buick Riviera

Buick Riviera
Se annoncen her

Power: 370 hk
Pris: 79.900 kr. (uden afgift)
Pris per hk: 216 kr.

Hvorfor en Buick Riviera: Ok, kig lige på de halvskjulte baghjul under de smukke bagskærme – en flot detalje man ikke ser på nyrere biler. Buick Riviera byder også på en mastodont stor V8-motor på hele 7,4 liter. Og selvom bilen er fra 1970’erne er der stadig komfortudstyr som airconditioning, elsæder, centrallås og servostyring. Bilens alder gør den også økonomisk attraktiv takket være sin veteranstatus. Buick Riviera er på mange måder unik, og tilbyder lidt gangster glamour.

Audi S6

Audi S6
Se annoncen her

Power: 300 hk
Pris: 89.900 kr.
Pris per hk: 300 kr.

Hvorfor en Audi S6: Audi har længe haft en tradition for stærke V8-motorer, og netop sådan en ligger i en S6 som i annoncen her. De 300 hk fra den 4,2-liters store motor sendes igennem et permanent quattro-firehjulstræksystem. Bilen er fra midt i 1990’erne, hvilket vil sige, at Audi’en på mange måder er moderne bl.a. i form af udstyr. Derudover er der masser af plads på de læderindsvøbte sæder i kabinen. Audi S6 tilbyder ministerkomfort og V8-power.

Mercedes S500 Coupé

Mercedes S500 coupe
Se annoncen her

Power: 320 hk
Pris: 49.900 (uden afgift)
Pris per hk: 156 kr.

Hvorfor en Mercedes S500 Coupé: Først og fremmest er Mercedes’er fra denne periode noget af det mest skudsikre, når det kommer til den mekaniske holdbarhed. Dernæst er designet så tidløst og samtidig bombastisk, at alle ville kunne se, at her kommer en bil, der kræver respekt. De 320 hk leveres fra en silkeblød 5-liters V8 til baghjulene. Som en Mercedes topmodel er bilen også spækket med sikkerhedsudstyr – bl.a. fire airbags og ESP. Mercedes S500 Coupé sender som næsten ingen anden bil et signal om overlegenhed og tysk overskud.

Jaguar XJR

Jaguar XJR
Se annoncen her

Power: 326 hk
Pris: 99.900 kr.
Pris per hk: 306 kr.

Hvorfor en Jaguar XJR: R’et bagpå de to bogstaver XJ er lige ligesom BMW’s M-bogstav på deres modeller. Der er altså tale om en hårdtpumpet udgave af en i dette tilfælde almindelig luksusflyder. Dog uden at man er gået på kompromis med komforten. Der er stadig bl.a. soltag, varme i sæderne samt automatgear. V8-motoren yder 326 hk og har en halv liter per cylinder – altså fire liter i alt. Jaguar XJR er måske den ultimative ”Sleeper”: en bil der måske ikke ser ud af så meget, men som kan trække bukserne af de fleste i en lige linje.

Chevrolet Camaro Z28

Chevy Camaro
Se annoncen her

Power: 330 hk
Pris: 70.000 kr. (uden afgift)
Pris per hk: 212 kr.

Hvorfor en Chevrolet Camaro Z28: Chevrolet Camaro har altid stået i skyggen af bl.a. Ford Mustang. Til gengæld er en Camaro den foretrukne bil for næsten samtlige skurke i Hollywood-film – så bad boy-stilen er i hvert fald på plads. Chevy’en i denne annonce har gået meget få kilometer, dens alder taget i betragtning, og lyden fra V8’eren i bilens snude er noget af det mest hårrejsende, der findes. Chevrolet Camaro Z28 tilbyder ultimativ bølle-oplevelse og et design, der matcher dertil.

Toyota Chaser Tourer

Toyota Chaser
Se annoncen her

Power: 320 hk
Pris: 80.000 kr.
Pris per hk: 250 kr.

Hvorfor en Toyota Chaser Tourer: For det første er bilen meget sjælden på danske veje. Dernæst er Toyota ligesom Mercedes kendt for deres høje kvalitet og pålidelighed. Den japanske super-sedan er bestemt heller ikke langsom. Sprinten fra 0-100 km/t er overstået på 5,5 sekunder. Kræfterne er bl.a. hjulpet på vej af en turbo. Toyota Chaser Tourer er en smule underspillet, men tag ikke fejl af, at den både er utrolig hurtig, sjælden og bør være pålidelig.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS