Kategorier
3X

3x biler med mere end 400 hk til under 300.000 kr.

Hvem vil ikke have meget for sine penge? I denne artikel udvælger vi 3 biler, der giver over 400 hk til under 300.000 kr.

Af: Simon Hallenslev / d. 26. august 2021

Hvis miljøvenlighed er førsteprioritet, når du skal købe brugtbil, er du gået helt forkert. Hvis det er tilfældet, så skynd dig over i vores elbilunivers. I denne artikel har vi udvalgt tre biler, som alle kører under 10 km/l. Den dårlige klimasmag i munden gør bilerne op for med V8-bulder, mere end 400 hk og en købspris på under 300.000 kr.

Naturligvis skal jeg anbefale dig at klimakompensere, hvis du køber én af de udvalgte biler. Måske du kan undvære en rød bøf, sortere dit skrald grundigere eller undvære den årlige chartertur med svigermekanikken, som du alligevel ikke orker. Til gengæld for disse ofringer får du en bil, der med garanti kan give dig et smørret smil, hver gang du møder en tilkørselsrampe, hvor de 400 hk kan få frit løb.

Udover klimavenligheden burde man nok også diskutere de tre udvalgte bilers benzin- og reparationsomkostninger såvel som tårnhøje ejerafgift. Men det gider jeg ikke. Du får 400 hk på budget for pokker! Hvad mere skal du bede om?

Den diskrete: BMW 550i

Ved første øjekast ligner den enhver anden BMW 5-Serie. Kun ægte Bimmer-fans ved, at de store, kantede afgangsrør er ensbetydende med en underskøn V8-motor under hjelmen. En motor, der adskiller den betydeligt fra horden af halvsløve BMW 520i og 520d, som fylder på landevejene herhjemme.

LÆS OGSÅ | 3x familiebiler med over 600 hk

Under det polerede, afdæmpede og diskrete ydre ligger et bankende BMW-hjerte med 8 cylindre og 600 Nm, der kan skubbe enhver skjorteklædt kriger bag rattet fra 0 til 100 km/t på 5 sekunder rent.

BMW 550i

Motor: V8, 4.395 ccm

Ydelse: 408 hk / 600Nm

0-100 km/t: 5 sek.

Tophastighed: 250 km/t

Forbrug: 9,6 km/l

Pris: 239.900 kr.

Som ny var denne BMW 550i ingen mellemlederbil men en vaskeægte direktørslæde, hvilket afspejler sig i både nypris og udstyrsliste. Man skulle af med i hvert fald 1,3 mio. kr. eksklusiv ekstraudstyr, da bilen var ny, og fordi denne BMW 550i er udstyret med både en stor infotainment- og læderpakke, har den sikkert kostet tæt på 1,5 mio. kr.

Nypris og merudstyr afspejler sig ingenlunde i prisen i dag, da herligheden kan blive din for beskedne 239.900 kr. Der er med andre ord skåret over en million af prisen i løbet af de 11 år og 156.000 km, bilen har på bagen. Du kan se den her, hvis ikke den er blevet solgt i mellemtiden.

Bøffet brite: Jaguar XFR

Blev BMW’en lidt for diskret og blød hat til din smag, og vil du gerne vise verden, at du pakker over 400 hk? Så er denne Jaguar XFR nok et mere passende bud. Trods sit aristokratiske ophav i den bløde britiske pakke af en Jaguar XF, fremstår denne XFR mere bøffet med en anden forkofanger, spoiler og 20-tommer sutter.

LÆS OGSÅ | 3x oversete sportsvogne, der er til at betale

Det er ikke fordi, de små designændringer og ’R’ mærkater på for- og bagende lover mere, end bilen kan leve op til. Der ligger nemlig en 5-liters V8’er med kompressor og 470 hk under hjelmen.

Jaguar XFR

Motor: V8, 5.000 ccm

Ydelse: 470 hk / 625 Nm

0-100 km/t: 4,9 sek.

Tophastighed: 250 km/t

Forbrug: 8 km/l

Pris: 269.995 kr.

Motoren er et sandt britisk kraftværk, der er benyttet i flere andre britiske banditter, som kan flytte sig. Motoren deles således med den hårdkogte sportsvogn Jaguar F-type SVR samt med Range Rover Sport SVR. Enhver der har hørt disse to biler åbne op for sluserne ved, at de lyder intet mindre end himmelsk – og det samme gør denne Jaguar XFR.

Forhandleren af denne Jaguar XFR beskriver den som et regulært slagtilbud, hvilket der absolut kan være noget om. Den lave pris på 269.995 kr. afspejles i, at bilen er udstyret med ny motor. Så hvor motoren kun har trillet 88.000 km og dermed har mange, brølende kilometer i sig endnu, har karossen gået 258.000 km. Du kan se bilen her, hvis ikke den er solgt.

Muskelbilen: Dodge Magnum

Vi startede med en diskret bil. Dernæst kom en lidt mindre diskret bil. Og nu kommer den mindst diskrete bil i dette udpluk. Et amerikansk muskelbundt, som på alle måder fortæller verden, at man har en yderst fordelagtig rabataftale på sit benzinkort.

LÆS OGSÅ | 3x maksimal køreglæde til 100.000 kr.

Motoren er en 6,1-liters amerikansk HEMI, der yder 624 hk på sug, og som giver et velvoksent brøl af sig, når de slippes løs. Kommentaren med benzinkortet er ingenlunde nævnt i sjov, da den er opgivet til 7,1 km/l.

Dodge Magnum

Motor: V8, 6.059 ccm

Ydelse: 425 hk / 570 Nm

0-100 km/t: 5 sek.

Tophastighed: 265 km/t

Forbrug: 7,1 km/l

Pris: 269.000 kr.

Privatsælgeren, der har bilen til salg, beskriver præmissen ret godt. Hvis du ikke bryder dig om opmærksomhed, har tvivlsspørgsmål til den grønne ejerafgift eller er typen, der holder skarpt øje med benzinmåleren, er det bedst, hvis du dribler videre til en anden salgsannonce.

Bilen er udstyret med et Injen luftfilter og en Magnaflow udstødning, for at give det amerikanske kraftværk fuld udblæsning og masser af bulder. Fra fabrikken er bilen født på lavere undervogn og med større Brembo-bremser, hvilket ifølge sælger gør den til lidt af en sjældenhed.

Praktikken kan der ikke sættes en finger på, da den pakker omtrent det samme som en ny Skoda Superb i bagagerummet. Herudover har sælger moderniseret kabinen med Pioneer- anlæg og skærme, der giver moderne glæder som Apple Carplay, der normalt ikke er at finde i sådan en basse fra 2006. Se den her, hvis ikke den er solgt.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.