marts 3, 2023

3x charmerende og veldesignede cabrioleter til under 150.000 kroner

Behøver flot og veludført design koste en formue? Og behøver cabrioleter koste spidsen af en jetjager? Nej. Vi giver dig 3 Pininfarina-designede cabrioleter til under 150.000 kroner.

Tekst: Zacharias Lund
Foto: Salgsbilleder

Da Battista Pininfarina tilbage i 1930 begyndte at designe biler, havde han en klar vision om at lave pæne og veldesignede biler. Igennem årene er det blevet til et hav af utroligt smukke biler som Ferrari 250 GT Lusso, Ferrari Testarossa og Alfa Romeo Spider. Mange af disse biler er i dag anset for at være blandt de smukkeste i verden.

Et fåtal af Pininfarinas kreationer ramte dog helt ved siden, *host* Hyundai Matrix *host*.

Vi har samlet nogle af de pænere cabrioleter, hvor Pininfarina har været inde over, og som ikke koster en bondegård. De kan erhverves for under 150.000 kroner.

Fransk charme: Peugeot 306 Cabriolet

Vi starter ud med lidt fransk charme. Denne 306’er med sin røde metallak og klassiske Peugeot-fælge kan rigtig meget. For godt 80.000 kr. får du ikke bare en ægte charmør, men også en atypisk og på mange måder iøjnefaldende bil, der ses færre og færre af på vejene. Der er bare noget sjæl over franske biler og denne røde sag, er ingen undtagelse.

LÆS OGSÅ | 3x fede og finurlige franskmænd

Det lille Pininfarina-logo pryder på siden af bilen og minder om, at det italienske designfirma kan tage æren for designet. Pininfarina og Peugeot kreerede nogle spændende ting i 90’erne. Blandt andet denne 306’er, men også den flotte 406 Coupé er et produkt af samarbejdet.

Peugeot 306 2.0 Cabriolet 2d

Motor: i4 benzin, 1.998 cm3
Ydelse: 135 hk / 180 Nm
0-100 km/t: 11,3 sek.
Tophastighed: 199 km/t
Forbrug: 10,9 km/l
Mål (L/B/H): 
418/169/136 cm
Køreklar vægt: 
1.250 kg
Bagagerumsvolumen: 274 liter


Som den står der i Diablo Red, kan vi sagtens se os selv cruise afsted mod solnedgangen og til under 80.000 kr. er det svært at lade være. Man får her et unikt eksemplar med omkring 84.000 kilometer på tælleren og en masse liv tilbage.

LÆS OGSÅ | 3x hurtige biler, der ser helt almindelige ud

Det er nok mere en cruiser end en fartdjævel, men man behøver ikke fart, når taget er nede. Den sorte læderstue kan nok blive lidt varm i sommerens sol, men det er en mindre detalje. Er man til fransk charme og Pininfarinas 90’er-design, er her et rigtigt godt bud på en charmerende lille cabriolet. Den står til salg for 79.700 kr. Se den her.

La Dolce Vita: Fiat 1500

Åh ja, det søde italienske liv og fornøjelse. Man kan lige se det for sig, når man kigger på denne Fiat 1500. Godt nok er bilen gammel, men sjælen har den bibeholdt gennem årene. Ikke desto mindre vil det være en fornøjelse at køre den på danske veje, selvom man godt kunne drømme sig til varm italiensk asfalt og amalfikysten i øjenkrogen bag rattet af sådan en her.

LÆS OGSÅ | 3x fede coupéer til dig, der ikke vil blære dig

Det er endnu engang designfirmaet fra Cambiano, der har været i gang, og det er igen lykkedes dem at skabe en cabriolet, der er en fornøjelse at kigge på, med dens rene linjer og smukke udstråling. Der begynder så småt at tegne sig et mønster.

Fiat 1500 1,5 cc

Motor: 4-cylindret benzin, 1.998 cm3
Ydelse: 75 hk
0-100 km/t: –
Tophastighed: –
Forbrug: 13,1 km/l
Mål (L/B/H): 
413/154/136 cm
Køreklar vægt: 
960 kg
Bagagerumsvolumen: 


Den lille 4-cylindrede motor er ikke noget at prale med, men det har Fiats motorer vist aldrig været. Det handler meget mere om at slå taget ned og nyde livet, når man sidder bag rattet.

LÆS OGSÅ | 3x fede (og billige) direktørdrøn fra 90’erne

Jeg tør godt garantere, at man får credit, hvis man vælger at tage sin røde Fiat 1500 ud på en tur i sommervejret. Man kan ikke andet end at smile ved synet af sådan en. Med kun 90.000 kilometer på tælleren får man her et pragteksemplar af en gammel Fiat. At Pininfarina har været inde over designet gør det kun endnu bedre. Prismæssigt skal du slippe 149.900 kr. for en bid af La Dolce Vita, det søde liv. Du kan opleve den her.

Den hidsige italiener: Alfa Romeo Spider

Alfa Romeo og Pininfarina har i samspil produceret nogle af de smukkeste biler. Jeg kunne have valgt Alfa Romeo Spider fra 80’erne, men jeg synes, denne 90’er Spider fortjener hæder. Når man siger 6 cylindre, Busso og Alfa Romeo i samme sætning, begynder de helt hardcore Alfa Romeo-fans at blive bløde i knæene. Andre, dødelige, kunne ikke være mere ligeglade, de vil bare have noget V8. Vær’ ik’ som dem.

LÆS OGSÅ | 3x fede 90’er-slæder, vi har glemt

Det er svært ikke at elske den klassiske Busso-motor, der gennem mange år, har været et kendetegn for Alfa Romeos GT-biler. Krydret med den finurlige tankegang fra Pininfarina, får man et styks lækker cabriolet, der både ser godt ud, men også lyder godt.

Alfa Romeo Spider 3.0 V6

Motor: V6 benzin, 2.959 cm3
Ydelse: 192 hk / 260 Nm
0-100 km/t: 7,3 sek.
Tophastighed: 225 km/t
Forbrug: 9,1 km/l
Mål (L/B/H): 
429/178/132 cm
Køreklar vægt: 
1.395 kg
Bagagerumsvolumen: 110 liter


Det er klart en smagssag, hvorvidt man mener, at Pininfarina har gjort et godt stykke arbejde med designet af Alfa Romeo Spider. Den røde kabine er måske også lidt krads for nogen, men det er en del af charmen. Og netop charme, er et ord jeg har brugt meget gennem denne 3x. Pininfarinas design er bare fyldt med charme.

LÆS OGSÅ | 3x flabede 80’er-slæder

At der så også er lidt power under kølerhjelmen er jo bare ekstra krydderi, så man rigtigt kan få vind i håret. 0 til 100 km/t klares på blot 7,3 sekunder, alt imens man kan høre den skønne 6-cylindrede Busso-motor arbejde, nyde den røde læderkabine og smide taget ned for fuld fornøjelse. Behøver jeg at sige meget mere?

Den røde læderkabine, den skønne Busso-motor og en hel masse charme kan blive dit for 129.900 kr. og så har den endda kun kørt 94.000 km. Du kan blive tryllebundet her.


Brugte cabrioleter til under 150.000 kr.

Se flere brugte cabrioleter til salg her.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS