Kategorier
3X

3x spritnye (og svinedyre) drømmebiler på Bilbasen

Har du trukket den helt store i EuroLotto, eller solgt din virksomhed til en amerikansk IT-gigant? Så skal du se, hvad du skal købe lige her. Vi giver dig noget af det nyeste, lækreste og dyreste, der er til salg på Bilbasen.

Af: Simon Hallenslev / d. 30. november 2021

Når jeg skriver 3x-artikler til dig her på Bilbasen, er det næsten altid med udgangspunkt i, hvor meget du kan få for færrest penge. Du kan få 3x seriøse stationcars til under 150.000 kr. eller finde 3x billige luksusbiler til den fattige feinschmecker. Sådan bliver det ikke i denne omgang – jeg vender budget-bøtten på hovedet og giver dig noget fra øverste hylde.

Så hvis du er en nybagt og idéforladt millionær, der mangler noget at bruge dine penge på, er du kommet til det helt rigtige sted. Du skal også have lov til at læse med, hvis blot du er dagdrømmer. De 3 biler, jeg udvælger her, er forbeholdt det bedre borgerskab med priser nord for 2 mio. kr. 

Udover det abnormt høje prisskilt er de 3 udvalgte drømmebiler ret forskellige. Skal du bare bede om én af hver, eller har du en favorit?

Flyderen: Rolls-Royce Ghost

Anden generation af Roll-Royce Ghost blev introduceret i 2020, og selvom den fortsat er lillebror i Rolls’ begrænsede modelprogram, deler den for første gang nu både platform og motor med storebror Rolls-Royce- Phantom samt med den store SUV Rolls-Royce Cullinan. Lurer man specifikationerne af, vil man dog hurtigt vide, at der ikke er nogen smalle steder i Ghost, selvom den er mindst.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Rolls-Royce Phantom er Bilbasens største CHEF

Denne Rolls-Royce Ghost er den type bil, hvor udstyrslisten snildt ville kunne optage hele artiklen. Jeg nøjes med at give et udpluk af de sindssyge features, som Ghost leveres med. Lad mig starte med komforten: Den nye Ghost har en über-kompliceret luftundervogn, der er koblet op på et kamerasystem, der analyserer vejens overflade og indretter sig derefter. På den måde flyder man let og gelinde over alle ujævnheder.

Rolls-Royce Ghost

Motor: V12, 6.595 ccm

Ydelse: 571 hk / 850 Nm

0-100 km/t: 4,8 sek.

Tophastighed: 250 km/t

Vægt: 2.490 kg

Forbrug: 6,7 km/l

Pris: 2.620.000 kr.

(ekskl. moms og afgift)

Når du fra bagsædernes tykke læder befordres komfortabelt af den komplicerede undervogn, vil den eneste støj være fra dine egne, rige tanker. Rolls-Royce har smidt 129 kg lydisolerende materiale i Ghost, foruden tre-lags isolerede ruder og specielle dæk med skum på indersiden. Skulle dine rige tanker larme for meget, kan de selvfølgelig druknes i kold champagne fra køleren eller masseres væk i massagesæderne.

Der er selvfølgelig også LED-stjernehimmel i loftet, opvarmet paraply i døren og det største lydsystem, du kan opdrive til Ghost. Prisen for herligheden på billederne er 2.620.000 kr. uden moms og afgifter, og du kan se den her, hvis ikke den er solgt i mellemtiden. Hvis den er solgt, er forhandleren My Garage Rolls-Royce-partner, og kan hive en ny (eller brugt) hjem til dig.

Sportsvognen: Ferrari Roma

Ordet sportsvogn lyder så gammeldags, og selvom Ferrari i dag brillerer i at bygge både hyper- og superbiler, beviste de i 2020, at de stadig kan bygge en regulær sportsvogn. Ferrari Roma er en Grand Tourer, der ikke kompromitterer komfort og langture til fordel for sport og performance, men blander dem i perfekt symbiose.

LÆS OGSÅ | 3x sportsvogne der er til at betale

Ferrari Roma deler motor og platform med Ferrari Portofino samt gearkasse med den hårdkogte Ferrari SF90 med 1000 hk, og har dermed lidt fra begge verdener, så at sige. Roma er 200 kg lettere end Portofino, og er herudover ganske sin egen, da 70 procent af bilens dele er udviklet specifikt til Roma.

Ferrari Roma

Motor: V8, 3.855 ccm

Ydelse: 620 hk / 760 Nm

0-100 km/t: 3,4 sek.

Tophastighed: 320 km/t

Vægt: 1.472 kg

Forbrug: 8,9 km/l

Pris: 4.995.000 kr.

Selvom Ferrari Roma hurtigt blev anerkendt for at jonglere komfort og sport til UG, er det ikke det, den er mest anerkendt for. Det er designet. Og selvom udseendet er subjektivt, er designeksperter af flere omgange blevet enige om, at Ferrari Roma er noget af de smukkeste, der længe har kørt på fire hjul. Det er blevet til hele tre designpriser inklusive den prestigefyldte Red Dot-pris.

Denne Ferrari Roma står, som jeg forestiller mig en italiensk James Bond ville bestille den. I en helt underspillet lakering kaldet Blu Roma, med sorte bremsekalibre og sportsudstødning. Du får også fuldelektriske sæder, matrix LED-lys og stort lydanlæg, og alt du skal betale er 4.995.000 kr. Se bilen her hos forhandleren CarClub, hvis ikke den er solgt.

Familiebilen: Audi RS6

Det kan være, du sidder i en situation, hvor millionerne ruller ind, mens familielivet følger de samme, klassiske mønstre derhjemme. Hvor kistebunden er godt foret, men der ikke er stemning for hverken en privatchauffør eller sportsvogn til to personer. Hvis du gør det, er der reelt kun én bil du kan vælge. Det er Audi RS6.

LÆS OGSÅ | 3x familiebiler med over 600 hk

Her får du masser af benplads, højt til loftet og hele 565 liter til opbevaring i bagagerummet. Og når børnene er sat af og Muffi er luftet, kan du trille forbi dit lokale baneanlæg og slippe vilddyret løs. Der ligger nemlig en 4-liters V8 motor under hjelmen med 600 hk, der kan rykke den bøffede stationcar fra 0 til 100 km/t på superbilsagtige 3,6 sekunder.

Audi RS6

Motor: V8, 3.996 ccm

Ydelse: 600 hk / 800 Nm

0-100 km/t: 3,6 sek.

Tophastighed: 250 km/t

Vægt: 2.075 kg

Forbrug: 9,7 km/l

Pris: 2.428.900 kr.

Den vanvittige fjerde generation af Audi RS6 sidder 20 mm lavere i undervognen end en standard Audi RS6, og sammen med de 275 mm brede sutter, den står på som standard, bider Quattro-systemet hårdt fat i asfalten. Hvis det er noget, der lyder tiltalende i dine ører, kan det være, at du skal til at slå til. Noget tyder nemlig på, at den slags seriøse spidsfindigheder er passé.

I jagten på at nedbringe CO2-udslippet for at slippe for EU-bøder, har Audi nemlig udtalt, at RS-programmet står overfor en elektrificering – inklusive den legendariske RS6. I hvor bred udstrækning den næste RS6’er bliver elektrificeret, er der ingen, der ved endnu. Det er dog højest sandsynligt, at denne Audi RS6 bliver en af de sidste fuldfede af slagsen. Den kan blive din for 2.428.900 kr. Og du kan se den her hos Audi i Risskov, hvis ikke den er solgt.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.