James Bond biler
oktober 8, 2019

Se James Bonds nye legetøj

Skydevåben, damer, drinks og hurtige biler. Det er de færreste, der ville takke nej til en dag i James Bonds sko. Og nu er misundelsen vokset, for Aston Martin har netop offentliggjort bilerne til den nye film ’No Time to Die’. Se Bonds nye vognpark i artiklen her.

Af: Simon Hallenslev / d. 8. oktober 2019

James Bond og Aston Martin er et makkerpar på niveau med Tom og Jerry eller chips og dip. De to hører bare sammen! Og det er til trods for, at Bond gennem tiden har kørt andre biler — til stor frustration for inkarnerede fans.

Den lidt mere fisefornemme udgave af Bond, spillet af Pierce Brosnan, kørte en stribe BMW modeller fra den lille BMW Z3, til den teknisk overlegne BMW 750iL og så den, som de fleste husker, nemlig den spøjse BMW Z8 i ’The World is Not Enough’.

LÆS OGSÅ | Aston Martin sætter ikonisk James Bond-bil i produktion

De fleste husker også den hvide Lotus Esprit, der ved et tryk på en knap blev forvandlet til en fuldt funktionsdygtig ubåd. Derudover kommer også alle skurk-bilerne, som fortjener en liste for sig.

I den kommende James Bond-film ’No Time to Die’, bliver ingen inkarnerede fans ladt i stikken. I søndags offentliggjorde Aston Martin nemlig deres liste af biler, som er med i filmen, og det ser bestemt lovende ud!

Hvis du er godt ved muffen, kan du faktisk erhverve dig halvdelen af Bonds nye vognpark her på Bilbasen. Men du skal have mere end bare lidt feriepenge til at stå på din konto. Se bare her.

Det vigtigste først: Den originale DB5

Første gang vi så James Bond i en Aston Martin DB5, var det i den tredje film i rækken: Den legendariske ’Goldfinger’ fra 1964. Bilen var lige blevet introduceret i 1963, og fik hurtigt stjernestatus. Et gudsbenådet makkerpar var skabt.

Siden da har den været med af flere omgange. Særligt i de nyere film både med Pierce Brosnan og Daniel Craig har DB5 været brugt flittigt. I ’Skyfall’ bliver den skamskudt og ødelagt, men restaureret og genopbygget igen i den seneste ’Spectre’.

Grundet dens stjernestatus er Aston Martin DB5 hysterisk dyr i dag. Der holder én til salg i Tyskland på vores søsterside Mobile.de lige nu, og den står til mere end 5,5 millioner kroner.

Det tætteste du kommer på DB5 i Danmark, er videreudviklingen DB6, der blev lanceret i 1965. Den ligner til forveksling DB5. Køber du den, kommer du stadig til at ligne James Bond lidt. Den Aston Martin DB6 du ser til højre her, er til salg på Bilbasen til den nette sum af 1,9 millioner.

En kantet brite: V8 Vantage

Aston Martin har også offentliggjort, at den mere kantede V8 Vantage ligeledes får en rolle i den kommende James Bond-film. Den er også genganger, dog uden samme stjernestatus som DB5.

Aston Martin V8 Vantage har været med en gang før i ’The Living Daylights’, der havde Timothy Dalton i hovedrollen. Filmen var ingen succes, hvorfor bilen hurtigt røg i glemmebogen. Nu får den så lov til at være med igen i selskab med en lidt mere mindeværdig Bond-karakter i form af Daniel Craig.

Lige nu har vi én Aston Martin V8 Vantage til salg på Bilbasen – også endda i cabriolet! Prisen for herligheden? 3,9 millioner kroner uden afgift.

Den velkendte GT gør comeback: DBS Superleggera

Jeg tvivler på, at de to ovennævnte Aston Martin bliver Bonds primære transportmiddel i den kommende film. De er trods alt et par gamle svende. James Bond har brug for en Grand Tourer, der kan køre hurtigt og langt.

Det får han rig mulighed for, da Aston Martin også har stillet deres nye DBS Superleggera til rådighed. James Bond har også tidligere kørt DBS. Senest i ’Quantum of Solace’ og ’Casino Royale’ hvor den i sidstnævnte bliver totaltsmadret. Den nu udgåede DBS — som var baseret på Aston Martin DB9 — nåede også at blive ret legendarisk i Bond-regi. Men det var på tide, at den fik nyt ansigt.

Der er intet færre end tre nye DBS Superleggera til salg på Bilbasen lige nu. Èn af dem kan leases, men den udgør altså også Bilbasens dyreste leasingaftale, med en månedlig ydelse på lige under 64.000 kroner.

Bonds første hyperbil: Valhalla

Historien har vist, at Bond ind i mellem også har brug for et køretøj, der bare kan få ham væk i en fart. Derfor har Aston Martin også tildelt Bond et eksemplar af deres kommende hyperbil Valhalla, der er sat til at blive produceret i 500 styks i 2021.

Valhalla får en turboladet V6-motor, som akkompagneres af et elektrisk system kendt fra Formel 1 (KERS), der leveres af den kroatiske elbilsfabrikant Rimac. Motor og elektrisk system kommer kombineret til at give bilen i omegnen af 1000 hestekræfter, så Bond kommer ikke til at mangle noget.

LÆS OGSÅ | Land Rover Discovery Sport: Til fodboldspilleren eller friluftsmennesket?

Hvad skurkene kommer til at køre i den kommende film, må tiden vise. I den seneste ’Spectre’ bliver Bond jagtet af en mystisk Jaguar, som senere viste sig at være en C-X75, der desværre aldrig nåede i produktion.

Fra filmsættet af den kommende film er der blevet lækket billeder af den splinternye Land Rover Defender, som derfor også må antages at spille en rolle. Land Rover havde en håndfuld af den gamle Defender med i ’Spectre’, hvor de i bedste skurk-stil var pumpet op med store skærme og offroaddæk.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS