november 23, 2023

3x firehjulstrækkere til vinterens vejr

Når sneen falder inden længe, kan disse tre udvalgte firehjulstrækkere gøre livet lidt lettere.

AF: Zacharias Lund FOTO: Salgsbilleder

Hvad end man er til en høj køreposition eller bare er vild med terrænkørsel, er der noget for hver en smag i denne uges 3x. Der er også høje afgifter og tørstige motorer, men det må man tage med, når man vil have nogle af de fedeste firehjulstrækkere på markedet. 

Der er blevet plads til en sjælden G-klasse, en klassisk Land Rover Defender og sidst en diktator-Toyota i form af en Land Cruiser

Den korte G-klasse: Mercedes Benz G-klasse GD350 4×4

Den firkantede og famøse G-klasse har de sidste 50 år været en del af Mercedes’ modelprogram. Du har måske set den på de danske veje, men de færreste har set den i denne korte udgave. 

Denne udvalgte er faktisk den eneste af sin slags i Danmark og på det europæiske marked er der også kun en mindre håndfuld til salg. Man har derfor mulighed for at eje noget ganske unikt. 

Udover at være unik, så er denne GD350 4×4 istandsat og står i utroligt flot stand. Man finder næppe en flottere G-klasse end denne. Du kan måske finde den som led i en større bilsamling, men her står den sikkert og samler støv i det fjerneste hjørne. 

Denne har fået noget kærlighed og er fuldkommen klar til at indtage Himmelbjerget eller Kobanke. 

Mercedes Benz G-klasse GD350

Motor: R6, 3.449 cm2, Diesel
Ydelse: 150 hk / 305 Nm
0-100 km/t: 16 sek.
Tophastighed: 145 km/t
Forbrug: 8,3 km/l
Mål (L/B/H): 418/169/190 cm
Køreklar vægt: 2.145 kg


Den er gennemgået fra inderst til yderst og står derfor uden en ridse i lakken. Der er lagt over 650.000 kr. i den for at opnå den nær perfekte stand, som den står i nu. Interiøret har ligeledes fået en ordentlig overhaling, hvor hele kabinen står i håndsyet læder. Det er kræs for den detaljebevidste.

For at gøre bilen endnu mere unik er den lakeret i den specielle ‘Slate Grey’ farve, ligesom den har fået specielle ‘Hutchinson Beadlock’ fælge og dæk på. 

Den er på mange måder et rullende unikum, man netop nu kan få fingrene i. Man betaler 666.000 kr., hvilket er en ganske fornuftig pris, eftersom at bilen har undergået en massiv istandsættelse til samme beløb. Du kan blive klogere på den unikke G-klasse lige her. 

Den klassiske firehjulstrækker: Land Rover Defender 90

Man kan ikke sige firehjulstrækker uden at sige Land Rover i samme ombæring. Når man så siger Land Rover, kan man ikke undgå at sige Defender. 

Defenderen er det britiske svar på Willys Jeep og siden 1948 har Land Rover produceret over to millioner af den notoriske firehjulstrækker. 

Defender er fast inventar på perlegruset ved Mansions og Manors i Storbritannien. Herhjemme har godsejere med god smag også en Defender holdene, og vil man have fuld plade i god smag, har man både denne korte ‘90’ Defender samt en Land Cruiser, der optræder senere i artiklen.

Som denne Defender står der på gulvet ved forhandleren, skinnende og uden den mindste mudderplet, skriger den på at komme ud og få noget græs, mudder eller grus under hjulene. 

En Defender har det bedst med lidt mudder op ad siden og lidt brugstegn klæder den. Med andre ord er en Defender en arbejdshest, der har bedst med en hård dagsorden. 

Land Rover Defender 90

Motor: R5, 2.495 cm2, Diesel
Ydelse: 122 hk / 300 Nm
0-100 km/t: 17,5 sek.
Tophastighed: 130 km/t
Forbrug: 9,8 km/l
Mål (L/B/H): 388/179/205 cm
Køreklar vægt: 1.725 kg


Med to bænke bag i bilen kan man fragte tropperne fra regimentet sikkert frem til frontlinjen. Eller, det er i hvert fald den stemning, man får, når man ser de to sæderækker bag førersædet i denne Defender. 

Til jagten er den også veloplagt og klar til at tæske hen over marken, når fasanen er nedlagt. Byttet smider man bare ind bagi og så er man ellers klar til at jage det næste chanceløse bytte.

Obersten, jægeren eller godsejeren skal have 329.980 kr. op af lommen for denne Defender, der holder til salg hos forhandleren Bøgsted A/S. Du kan se salgsannoncen lige her. 

Diktatorens førstevalg: Toyota Land Cruiser V8

Der er produceret over 10 millioner eksemplarer af den, og blandt de mange ejere findes både en rædderlig russer med adresse i Kreml og den nordkoreanske diktator Kim Yong-un.

Man komme derfor ikke udenom, at Toyota Land Cruiser er et terrængående ikon, der kan klare lidt af hvert. Selvom ejerkredsen er en smule broget og strækker sig fra diktatorer til landmænd, er det en af de mest legendariske firehjulstrækkere i verden. 

Den er ganske tørstig og benzinforbruget på 6,9 km/l kan virke en smule skræmmende. Sådan en hårdtarbejdende V8-benzinmotor forsyner jo ikke sig selv. 

Dn hårdføre herregårdsracer er også tung som et ondt år, så når vægtafgiften skal betales, kan det virke svimlende at skulle hoste op med over 14.000 kr. om året. Det tænker man kun, fordi man ikke ved, hvad en Land Cruiser er i stand til. 

Denne 2,3 tons tunge flyder skal bruge 11,2 sekunder på at ramme de 100 km/t, men det kan den klare hvad end underlaget er asfalt, sand, mudder eller græs. Udover den hårdførhed, er Land Cruiseren også et langvarigt bekendtskab, da der er flere tilfælde af Land Cruisere med over 750.000 km på tælleren.

Toyota Land Cruiser 4,7 V8

Motor: V8, 4.663 cm2, Benzin
Ydelse: 235 hk / 434 Nm
0-100 km/t: 11,2 sek.
Tophastighed: 180 km/t
Forbrug: 6,9 km/l
Mål (L/B/H): 494/194/186 cm
Køreklar vægt: 2.325 kg


Toyota Land Cruiser er en eminent bil til terrænkørsel og som arbejdshest. Den brokker sig ikke, heller ikke når du har den tungeste campingvogn i Ringkøbing-Skjern Kommune på krogen. 

Der er også rigeligt med plads i kabinen, hvor man sågar har plads til to personer på tredje sæderække og dermed syv passagerer i alt. 

Skal man fragte varer, kan det 621 liter store bagagerum opbevare nok varer til at klare en årelang apokalypse. Det er lige noget for doomsdayprepperen, der må slikke sig om munden ved tanken om de over 2.300 liter opbevaringsplads, man får, når sæderne lægges ned. 

Frygter du en fremtidig apokalypse, eller er du bare begejstret for Land Cruiseren, så kan denne blå og V8-drevet Toyota blive din for 449.900 kr. Det er Krogsgaard-Jensen Automobiler, der har den ikoniske SUV til salg og du kan se den lige her.

Del artikel:

Flere Toyota Land Cruiser til salg på Bilbasen.

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS