Kategorier
3X

3x grumme gangsterbiler på Bilbasen

Savner du respekt og street credit i hverdagen? Så skal du købe én af disse 3 udvalgte gangsterbiler, der er til salg på Bilbasen.

Tekst: Simon Hallenslev / Foto: Salgsbilleder / Dato: 21. januar 2022

Du kan være nok så hård i filten med svulmende muskler og ansigtstatoveringer: Hvis du vælter ud af en Citroën C4 Picasso, er det de færreste, der flygter. En C4 Picasso egner sig lige så meget som gangsterbil, som spareribs egner sig til scoremad på første date.

Nogle biler egner sig bare bedre som gangsterslæder end andre, og de 3 biler, jeg finder til dig her, er grumme og frygtindgydende. Her er det ligegyldigt, om det er din gamle bedstemor, der sidder bag rattet. Hvis én af disse 3 kommer trillende, dukker de dunjakkeklædte drenge hovedet.

Jeg giver dig tre vidt forskellige gangsterslæder, der er til salg på Bilbasen.

Den moderne: Audi RS7

Denne Audi RS7 er en bil til den moderne og flamboyante gangster. Køber man den, er det for at statuere et eksempel og for at fortælle hele villavejen eller boligblokken, hvem der styrer slagets gang.

Den første generation Audi RS7 er i sig selv en ret grum bil i alt fra fremtoning til lydbillede og præstationer. Det har dog alligevel ikke været helt nok for den tidligere ejer, der har gjort sit for at fordoble den farlige fremtoning.

LÆS OGSÅ | 3x chefslæder fra 90’erne med millionbesparelse

Alene den trefarvede folie er nok til, at man tager et ekstra kig på hvem, der sidder bag rattet. Derudover kommer de enorme 22-tommer Ferrada fælge i bronze, den eftermonterede underlæbe og sænkningen, der har skudt luksusslæden helt i knæ.

Audi RS7

Motor: V8 benzin, 3.993 ccm

Ydelse: 560 hk / 700 Nm

0-100 km/t: 3,9 sek.

Tophastighed: 250 km/t

Vægt: 1.995 kg

Forbrug: 10,5 km/l

Det er visuelle ændringer, der sikrer fuld opmærksomhed til den moderne gangster, der gerne vil flage med sin lemfældige omgang med loven. Og når opmærksomheden bliver for intens fra den rivaliserende gruppering, er denne RS7 naturligvis tunet, så man kan stikke af inden, det spidser til.

Uanset hvilket cashflow du har i din lyssky organisation, er der en måde, hvorpå denne frygtindgydende Audi RS7 kan blive din. Du kan købe den uden afgift for 456.596 kr. eller kontant med afgift for 1.160.800 kr. Hvis dét er for mange sedler til sportstasken, kan den leases for 6.950 kr. om måneden også. Se den her hvis ikke den er solgt.

The OG: Ford Lincoln Continental

Hvis store muskler, ansigtstatoveringer og foliebeklædte superslæder ikke passer til din lyssky organisation, kan du også gå den helt anden vej. Den originale vej, hvor gangsterlivsstilen emmer mere af Westside end af Vestegnen.

Denne Ford Lincoln Continental er The Original Gangster. Den måler 5,5 meter i længden og 2 meter i bredden, hvorfor den gør krav på en stor del af den sidegade, som den respekterede gangsterboss vil gøre krav på.

LÆS OGSÅ | 3x skæve stationcars på budget

Bilen er sammensat præcist, som jeg forestiller mig en Westside-gangsterslæde skal være i ægte lowrider-stil. Her snakker vi lav undervogn og 20-tommer trådfælge i krom, der matcher de store, blankpolerede kromområder og -lister, der fordeler sig jævnt over samtlige 5,5 meter.

Ford Lincoln Continental

Motor: V8 benzin, 7.046 ccm

Ydelse: 324 hk / 630 Nm

0-100 km/t: 9,6 sek.

Tophastighed: 201 km/t

Vægt: 2.424 kg

Forbrug: 7,1 km/l

Præcist som en slæde af denne kaliber skal være, er den udstyret med såkaldte selvmordsdøre samt en cremehvid læderkabine, der matcher tagbeklædningen og står i kontrast til den røde lakering.

Med en købspris på 199.900 kr. er der absurd meget street credit for pengene. Klubkassen bliver heller ikke tømt til betaling af vægtafgift, da det er en gammel svend fra 1963 med veteransyn og 700 kr. i kvartalet. Det er straks værre med benzinøkonomien, da den 7-liter store V8’er kun kører 7,1 km/l med vind i ryggen. Se den her hvis ikke den er solgt.

Den professionelle: Mercedes G63 AMG

En matsort G-Klasse som denne Mercedes G63 AMG er til gangsteren, der gerne vil køre alt under radaren men stadig skal bruge et transportmiddel, der både kan flytte sig og minde folk om, at det ikke er for sjov. Den professionelle gangster, der styrer en millionforretning fra bagerst i kulissen.

Denne Mercedes G63 AMG har meget til fælles med en AK47. Den er håbløst gammeldags og kantet men samtidigt uhyre effektiv og hårdfør. Den ligner en traktor, men under den kantede kølerhjelm ligger en 8-cylindret motor med biturbo, der smider 585 hk af sig.

LÆS OGSÅ | 3x specielle Audi S-modeller med potentiale

Indvendigt er der heller ikke meget traktor over en G63 AMG. Indenfor er den på ingen måder er så rå, som den ser ud udadtil. I kabinen er der nemlig dømt overdådig luksus på bedste Mercedes maner med varme og ventilation i lædersæderne, stort Burmester-lydanlæg og farverig ambientebelysning.

Mercedes G63 AMG

Motor: V8 benzin, 3.982 ccm

Ydelse: 585 hk / 850 Nm

0-100 km/t: 4,5 sek.

Tophastighed: 220 km/t

Vægt: 2.460 kg

Forbrug: 7,6 km/l

Bag det grumme og matsorte ydre er der med andre ord en blød kerne, hvorfra man som boss kan tælle dagens omsætning eller få sig et par alvorsord med stråmanden. Er der optræk til ballade, kan det 2,5 tons tunge monstrum gå fra 0 til 100 km/t på 4,5 sekunder.

Selvom jeg tvivler på, at forhandleren modtager de månedlige ydelser i kontanter, skal du af med 22.412 kr. om måneden i privatleasing. Hvis udgifterne kan klares gennem et skuffeselskab, koster den 17.930 kr. i erhvervsleasingydelse. Se den her hvis ikke den er solgt.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.