Audi

Populære Audi modeller

Om Audi

Den tyske bilfabrikant Audi er kendt for kvalitet, pålidelighed og komfort kombineret med køreegenskaber, der får smilet frem hos entusiaster såvel som skeptikere. Audi producere en bred vifte af modeller, fra de populære A4 og A3 til den iøjnefaldende Audi TT samt den elektriske e-tron, der hurtigt er blevet ét af Audis stærkeste kort. Udviklingen passer godt til Audi, som altid har ladet sig føre af sloganet “Vorsprung durch Technik”, som betyder ført af teknologi.

Audis pålidelighed, kvalitet og sikre design gør bilmærket til ét af de mest søgte på brugbilsmarkedet, og bilerne holder deres pris oppe, som få andre.

Audi blev grundlagt af August Horch i 1910, og havde fra starten fokus på sportslige og luksuriøse biler. Navnet er baseret på en latinsk oversættelse af grundlæggerens efternavn, Horch, altså “lyt” på tysk, som på latinsk hedder “audi”.

August Horch forlod dog Audi allerede i 1922 og firmaet blev solgt til danske Jørgen Skafte Rasmussen i 1928, som også ejede DKW-fabrikken. Under danskerens ejerskab producerede Audi et mindre antal modeller med en motor, som var bygget efter amerikansk forbillede. I 1931 blev firmaet imidlertid reorganiseret som følge af den økonomiske krise og kom til at hedde Auto Union.

I 1958 overtog Daimler-Benz AG ejerskabet af Auto Union og dermed også Audi-navnet, men der blev ikke produceret egentlige Audi-biler før ejerskabet overgik til VW-koncernen i 1965. VW relancerede Audi-navnet samme år med Audi F103 og har siden været VW’s prestigeskabende brand.

Audis vigtigste modeller

Listen over modeller fra Audi er lang, og tæller en bred vifte af biltyper. Du finder både Sportback, coupe, sedan, sportsvogne, SUV’er og en off-roader. Teknologierne strækker sig ikke overraskende fra de traditionelle benzin og dieselmotorer til hybridbiler og elektriske biler.

A5 Sportback

Denne store mellemklassebil fra Audi er en familievenlig femdørs bil med høj komfort, lavt støjniveau og enestående køreegenskaber. A5 Sportback giver lidt mere sportslig fornemmelse i både design og kørefornemmelse end den almindelige A5 coupe.

A6

Denne sedan og stationcar har været én af Audis stabile hit igennem mere end 50 år. A6’eren begyndte nemlig sit liv som Audi 100 tilbage i 1968 og skiftede navn til A6 i 1994. A6 findes i dag i modellerne Limousine og Avant, og i sportslige versioner som S6 og RS6.

E-tron

Audi E-tron er den første fuldelektriske bil fra det tyske prestigemærke. med E-tron er Audi gået “all in” på design og ydeevne for at skabe en elektrisk SUV, der er værd at vise frem og køre lange ture i.

E-tron GT

Gran Turismo versionen af E-tron lader ikke noget stå tilbage i forhold til sportslighed, eksklusivitet og komfort. Hvor den almindelige E-tron er skabt til at køre stort set hvor som helst, er E-tron GT skabt til fart og skarpe sving.

Q4 E-tron

Q4 er den mere kompakte lillebror til E-tron, dog kun i størrelse, for både hastighed og rækkevidde ligger fuldt på højde med den almindelige E-tron. Q4 vil desuden være den føste elbil fra Audi baseret på en ny modulopbygget elektrisk platform, som vil danne grundlag for mange fremtidige modeller.

Ikoniske modeller fra Audi

Audi 200 Turbo

Hvis du har set James Bond fra slutfirserne, kan du sikkert genkende denne bil. Audi 200 Turbo var nemlig agent 007’s foretrukne køretøj, da Timothy Dalton spillede den uovervindelige britiske agent i 1987-klassikeren “In the living daylights”. 200 turbo blev desuden brugt til at køre rally og vandt flere løb.

Auto Union Type C (1936)

Racerbilen Type C fra dengang Audi hed Auto Union, skrev motorsportshistorie ved at præsentere et ukonventionelt design, hvor den store v-motor med 16 cylindre var placeret bag ved føreren. Type C blev udviklet af Ferdinand Porsche, og efter Type C’s succes blev det almindeligt at placerer motoren bagerst.

Audi TT

Den originale Audi TT Roadster fra 1998 er efterhånden blevet lidt af en kultklassiker. I forhold til Audis generelle designtradition har TT mere runde former, som ramte fansene helt rigtigt, da bilen blev vist som konceptbil i 1995. Faktisk blev publikum så glade for den, at der ikke blev lavet meget om i produktionsbilen, som var klar tre år senere.

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS