Hyundai

Populære Hyundai modeller

Om Hyundai

Sydkoreanske Hyundai Motor Company har hovedsæde i Seoul og er primært kendt for deres små bybiler, konkurrencedygtige SUV’er og så var Hyundai hurtige til at sende velkørende elbiler på gaden. i-modellerne har sparket yderligere til interessen for Hyundai, fordi de har god brændstoføkonomi og desuden giver Hyundai 12 års garanti mod rustgennemtrænging. Denne store tillid til deres biler, smitter af på salgstallene som i flere år er gået op.

Holdbarheden hos Hyundai cementeres af, at Hyundai Getz, som blev solgt i starten af 00’erne og var blandt de mest solgte biler i 2005, stadig er eftertragtet som brugt bil.

Hyundai Motor Company blev stiftet som en del af industrikoncernen Hyundai Corporation i 1967. I mange år var produktionen baseret på at samle biler af komponenter produceret af andre virksomheder. Hyundai købte bildele af Ford og senere Mitsubishi, som de samlede på fabrikker i Sydkorea. Med åbningen af én af verdens største bilfabrikker i Ulsan, begyndte Hyundai dog at bevæge sig i retning af at producere biler på egne komponenter og platforme.

I 1998 købte Hyundai 51% af den anden store koreanske bilproducent Kia, og sammen hedder virksomheden i dag Hyundai Kia Motor Group. Sammen udgør de to bilproducenter verdens fjerdestørste bilfabrikant, målt på antallet af solgte køretøjer.

De vigtigste modeller fra Hyundai

Særligt i-serien har gjort Hyundai attraktiv for danske bilkøbere, men også de elektriske biler nyder stor opmærksomhed. Kona Electric er eksempelvis den bedstsælgende elektriske SUV på det danske marked.

Ioniq

Hyundai skabte fra starten den kompakte Ioniq til at være brændstoføkonomisk, og ved at udnytte aerodynamiske principper og udnytte luftstrømmen omkring bilen, er det også lykkedes. Ioniq var derfor også en oplagt platform til at lancere Hyundais første elbil, og i dag findes Ioniq både som hybrid, plug-in hybrid og elbil.

Kona Electric

Med en kombination af lækkert design, en fornuftig pris og lang rækkevidde, har Kona Electric erobret pladsen som bedst sælgende elektriske SUV. Kona Electric blev lanceret i 2018 og fik et par designmæssige justeringer i 2020.

Tucson

Denne kompakte crossover SUV kom på markedet i 2004, og placerer sig lidt over Kona’en i både størrelse og pris. Tucson er Hyundais bedst sælgende SUV med over syv millioner biler siden 2004, og fås i dag også som hybridbil.

i10

Lille, men fuld af teknik! Introduceret i 2007, i10 er i dag en veletableret modelserie fra Hyundai, som måske nok er lille, men det står ikke i vejen for hverken komforten eller teknikken. i10 har både høj sikkerhed og en udstyrspakke, du normalt kun finder på større, dyrere biler

i20

Denne hatchback afløste Hyundai Getz i 2008 og har vist sig særligt populær i Europa. Den er noget større end i10, men ligger stadig på et prismæssigt niveau, hvor rigtig mange danskere kan være med.

Ikoniske modeller fra Hyundai

Tiburon (1996)

Dette var bilen som ændrede opfattelsen af Hyundai. Den store koreanske bilproducent var kendt for en ret firkantet designæstetik, men med Tiburon i 1996 viste Hyundai, at de også kunne leverer attraktive biler. Den fikse sportsvogn blev produceret frem til 2008.

Getz (2002)

Hyundai fik sit egentlige gennembrud på det danske marked med minibilen Getz. Den kom på markedet i 2002 som tre- og femdørs hatchback, og ramte lige ned i folkesjælen med pålidelighed og en god pris.

i20 WRC racer (2016)

Da Hyundai redesignede i20 til en coupe, blev den mere sporty og det udnyttede den sydkoreanske bilproducent til fulde, ved at skabe en stærk rallybil til verdensmesterskabet i 2016. i20 WRC raceren viste verden at Hyundai kan andet og mere end skabe prisbevidste personbiler.

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS