Mercedes-Benz

Populære Mercedes-Benz modeller

Om Mercedes-Benz

Teknisk perfektion og elegance er centrale kendetegn for Mercedes-Benz. Gennem det meste af det 20. århundrede og helt frem til i dag har den tyske bilproducent skabt kraftfulde, hurtige luksusbiler, der emmer af overskud og kvalitet. Det er bestemt ikke uden grund Mercedes-Benz i årtier har været en favorit blandt taxavognmænd landet over. Kvaliteten hos Mercedes sikrer nemlig lave driftsomkostninger.

Prismæssigt er det imidlertid de færreste danske familier, der kan være med, og derfor ses de prestigefyldte biler oftest hos politikere og toppen af erhvervslivet. Det gør til gengæld brugtbilsmarkedet interessant for Mercedes-entusiaster.

Mercedes-Benz blev stiftet som en del af Daimler-Benz AG i 1926. Daimler Motoren Gesellschaft havde bygget store, solide biler under navnet Mercedes siden 1901 og efter sammenslutningen med Benz & Cie, blev Mercedes navnet på deres store, dyre biler.

Op gennem 1930’erne blev Mercedes-Benz dominerende i det dyre segment. Godt hjulpet af store pengegaver fra det nazistiske regime, blev Mercedes også dominerende inden for motorsporten i perioden.

Efter krigen genoptog Mercedes produktionen af de dyre, solide biler, med konservativt udseende og moderne teknik, som siden har været centrale for producenten. Mercedes fremstiller imidlertid også lastbiler og de var virksomhedens største indtjeningskilde i mange år.

Efter en periode, hvor Mercedes var fusioneret med amerikanske Chrysler, har det tyske bilfirma igen nydt selvstændighed siden 2007 under navnet Daimler AG.

De vigtigste modeller fra Mercedes-Benz

A-Klasse

Denne hatchback er i dag vældig populær, men den fik en noget ujævn start ved introduktionen i 1997. Dengang var A-klassen forholdsvis høj, og havde en “kedelig” tendens til at lægge sig på siden i skarpe sving, som i forbindelse med den svenske “Elg-test”. I dag er A-klassen en mere konventionel hatchback og sedan, der afspejler Mercedes’ designfilosofi og tekniske kunnen.

E-Klasse

Dette er den klassiske chef-bil, som har været produceret i forskellige variationer siden 1993. Størrelsen og dens holdbarhed har gjort den populær som både privat- og erhvervsbil. E-klassen giver dig kraft i udtrykket såvel som under kølerhjelmen og i den seneste variation, kan du også få den som Plug-in hybrid.

EQC

I klassen for kompakte luksus SUV’er finder man hos Mercedes EQC. Introduceret i 2019 som den første fuldt elektriske bil fra den hæderkronede tyske bilfabrikant, giver EQC god plads, komfort og 408 hk.

G-Klasse

Den forholdsvis store firehjulstrækker, man finder i G-klassen, har et kasse-agtigt udseende, som afspejler en designtradition for denne biltype, der peger helt tilbage til begyndelsen i 1979. G-klassen er robust, nærmest uopslidelig udenpå og indeni er der udpræget loungestemning.

GLA

Denne crossover SUV blev introduceret i 2013, og giver den aktive familie mulighed for komfortabel bykørsel, kombineret med lettere terrængående muligheder. Det er i princippet en hævet A-klasse med et mere sprælsk interiør og mulighed for plug-in hybridteknologi.

Ikoniske modeller fra Mercedes-Benz

W25 Silver Arrow (1934)

En legendarisk racerbil i både design og præstationer. Historien fortæller at vægtgrænsen for at deltage i et løb på Nurburgring i 1934 var 750 kg, men Mercedes’ bil vejede 751 kg. Dette blev dog klaret ved at skrabe malingen af og W25-raceren lå nu under vægtgrænsen. Bilen vandt løbet og på grund af den manglende maling, blev den døbt Sølvpilen.

300 SL Gullwing (1954)

Denne ikoniske Mercedes var den hurtigste gadebil, da den blev introduceret i 1954. Eftertiden husker imidlertid primært denne bil for bildørene som åbnede opad, som vinger. Dette var ikke et æstetisk valg, men nødvendigt på grund af karrosseriets design.

SLR McLaren (2003)

Denne supersportsvogn blev udviklet i et samarbejde mellem Mercedes-Benz og McLaren Automotive. Inspirationen var Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé fra 1955, men i denne udgave, blev sportsvognen et rent bæst, både at se på og køre i. Med 617 hestekræfter og 0-100 på 3 sekunder gælder det om at holde godt fast i rattet, når man trykker på speederen.

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS