Mini

Populære Mini modeller

Om Mini

Den charmerende Mini appellerer til mange kundetyper på grund af sit karakteristiske design, som ofte vækker nostalgiske følelser hos føreren, såvel som dens køreegenskaber. Den klassiske Mini Cooper har de senere år fået selskab af lidt større modeller og sågar en crossover. Ikke desto mindre betyder Mini’ens ringe størrelse og gode manøvreegenskaber, at den gør sig særligt godt i bymiljøer og små, snørklede veje.

MINI blev skabt af Alec Issigonis for British Motor Corporation og lanceret i 1959, som svar på voldsomt høje brændstofpriser under efterkrigstidens Suezkrise. Den lille bil med plads til fire voksne havde nemlig særdeles god brændstoføkonomi.

Herhjemme lærte vi den at kende som Morris Mascot, men senere blev navnet ændret til Mini. Den lille forhjulstrukne bil satte nye standarder for bilkonstruktion ved at bryde med flere af normerne på tidspunktet. For eksempel var motoren anbragt på tværs, forrest i bilen, og hjulene var individuelt affjedrede. Altsammen for at skabe mere plads i kabinen, og principperne er blevet brugt i så godt som alle senere bilkonstruktioner.

Over årene opnåede Mini’en nærmest kultstatus og forblev i produktion, selv efter BMW købte navnet og fabrikken i 1994. I 2001 lancerede BMW en ny Mini, med designelementer fra originalen, som imidlertid var en lidt større og væsentligt dyrere bil end den originale Mini.

De vigtigste modeller fra Mini

Cooper SE

Bag tilnavnet SE gemmer sig den første fuldt elektriske udgave af Mini’en. Den blev lanceret i 2020 og kombinerer det klassiske design med moderne batteriteknologi. Det i forvejen lave tyngdepnkt i Mini’en bliver i denne version understreget af batteriernes placering i gulvet. Cooper SE har en rækkevidde på op til 234 km, og passer dermed til Mini’ens status som bybil til dagligdags brug.

Mini

Den klassiske Mini tredørs hatchback er stadig en essentiel del af sortimentet hos bilmærket, men den har desuden fået selskab af den femdørs version. Det store centermonterede speedometer, som var et designelement i originalen, er lavet om til en skærm, der indgår i infotainmentsystemet i den nye udgave.

Cabrio

Minien er én af de få biler som gør sig lige så godt med og uden tag, og i Mini Cabrio får du derfor den samme charmerende køreoplevelse, som i Mini Cooper, men med vind i håret. Cabrio sætter streg under go-kart-følelsen i bilen og det er i denne sammenhæng en kompliment, for den er sjov at køre.

Clubman

Oprindeligt var Clubman navnet på en redesignet udgave af den klassiske Mini, som havde en mere firkantet front. Den blev introduceret i 1969 og var i produktion til 1980. BMW reintroducerede Clubman i 2007, men brugte nu navnet om en stationcar-version af Mini Cooperen. Clubman har dobbeltdøre til bagagerummet, en detalje der stammer tilbage fra de oprindelige Mini stationcar.

Countryman

Countryman var egentlig navnet på én af stationcar-versionerne af den originale Mini, men i BMW’s version fra 2010 dækker navnet over en crossover SUV. I den seneste udgave er Countryman blevet mere alsidig og komfortabel end tidligere, og samtidig kan den nu fås som plug-in hybrid.

Ikoniske modeller fra Mini

MINI Cooper S (1969)

Mini er først og sidst defineret af én ikonisk model, nemlig originalen fra 1959, som blev produceret med kun få designmæssige justeringer i årtier. Den i forvejen populære Mini opnåede imidlertid decideret berømmelse, da den blev brugt i filmen “The Italian Job” fra 1969, hvor en gruppe tyveknægte med Michael Caine i spidsen stjæler guldbarrer i Italien.

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS