november 30, 2022

De brugte elbiler falder i pris

Mens nye biler kun bliver dyrere, er rigtig mange brugte biler faldet i pris. De lavere priser gælder alle slags biler, men især brugte elbiler koster nu mindre.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Nogle nye biler er på under et år, mange på under et halvt år, steget så meget i pris, at de fleste vil tro, at der er tale om trykfejl. Peugeot 308 SW Hybrid var i starten af 2022 godt på vej ind som en fornuftig plug-in hybrid til danske familier til priser fra cirka 300.000 kr.

Den tilsvarende bil koster i dag 405.000 kr. En prisstigning på 105.000 kr. på kort tid på en helt almindelig bil i Golf-klassen er uhørt. Bare ikke i 2022, desværre.

LÆS OGSÅ | Test: Peugeot 308 SW Hybrid er godt skruet sammen til familien

Det kan få danskerne til at udskyde købet af ny bil til bedre tider (som måske ikke kommer) eller til at vælge en mindre bil. En anden mulighed er at kigge på en brugt bil. Brugtmarkedet har også været præget af høje priser og prisstigninger, men den tendens gør sig ikke længere gældende. Mange brugte biler er faldet – og falder fortsat – i pris.

Tesla Model 3 er den absolut mest udbredte elbil på brugtmarkedet – af de mere end 6.500 brugte elbiler til salg på Bilbasen er over 1.000 af dem Model 3’ere

Hundredevis af elbiler sat 16.000 kr. ned på en uge

Bilforhandlere med nye biler i butikken kan sjældent bare sænke priserne. Der er ingen stor avance at bide af, så det vil hurtigt kunne medføre tab. Priserne på brugte biler er mere præget af udbud og efterspørgsel, og da der i de forgangne måneder har været ekstra mange brugte biler til salg, er udbuddet blevet så stort, at priserne på mange biler sænkes.

Der er prisnedsættelser på rigtig mange forskellige biler, men en nervøsitet omkring elbiler har gjort, at rigtig mange elbiler ryger ned i pris. Høje priser på strøm gør det i perioder langt dyrere at lade op. Det kan gøre det oplagt at overveje, om den nye eller brugte bil overhovedet skal være en elbil.

LÆS OGSÅ | Duel: Nissan Ariya udfordrer favoritten Skoda Enyaq

Resultatet er, at mange brugte elbiler bliver billigere. I løbet af uge 47 (21.-27. november) blev over 600 af elbilerne annonceret på Bilbasen nedsat med i gennemsnit 15.589 kr. Det gælder især elbilerne, som ligger til priser mellem 400.000 og 499.999 kr., hvor mange modeller befinder sig. I den kategori finder man typisk Audi Q4 E-Tron, Tesla Model 3/Y og VW ID.4.

Det kan hurtigt vende igen

Tendensen med nedsættelse af priser har kørt i 2-3 måneder, og det giver mange muligheder for at købe en brugt bil til en fornuftig pris. Køber man en elbil, som er nedsat med 16.000 kr. eller mere, vil man kunne bruge de sparede penge på at lade op.

LÆS OGSÅ | Video: Strømmen bliver dyrere ved spisetid og billigere om natten

Men tendensen kan hurtigt blive afløst af en ny. Mens der i flere måneder er kommet cirka 1.000 flere nye brugte biler til hver uge, end der er blevet solgt, er det ved at vende. Helt konkret betyder det, at udbuddet bliver mindre. Det kan føre til langt færre prisnedsættelser – og færre penge at spare, hvis man er ude efter en ny brugt bil.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS