september 14, 2023

BYD Seal til 349.995 kr. er et direkte skud mod Tesla Model 3

Kinesiske BYD er klar til at slå ud efter Tesla. Seal er en prisbillig, luksuriøs elbil med masser af udstyr, lang rækkevidde og mange kræfter – en direkte konkurrent til Model 3.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Ingen kan matche Tesla Model 3 på pris, ydelse, udstyr og rækkevidde til prisen. Den faceliftede Model 3 er kommet til salg til priser fra 339.990 kr. Men den nye BYD Seal kommer tæt på at være lige med Model 3 – i hvert fald når det kommer til hestekræfter, udstyr og rækkevidde.

Det kinesiske mærke, som også er ved at introducere den prisbillige Dolphin i Danmark, lancerer sin Model 3-konkurrent til priser fra 349.995 kr.

Seal kommer til Danmark i to versioner. Basismodellen Seal Design med baghjulstræk og den firehjulstrukne Seal Excellence. Der er kun meget små forskelle mellem de to modeller, hvad angår udstyr; begge kommer med tårnhøjt og komplet udstyr, som ikke står tilbage for niveauet i Model 3.

Vi sammenligner den nye BYD Seal og den faceliftede Tesla Model 3 på ydelse, rækkevidde og pris. På mange punkter ligger de to elbiler meget, meget tæt, men der er også store forskelle.

Den er proppet til randen med standardudstyr

BYD Seal er en sedan på 480 cm, hvor Model 3 lidt kortere med 472 cm. BYD Seal har samtidig noget, der vil være vigtigt for de fleste kunder: en betydeligt længere rækkevidde.

Model 3 RWD til 339.990 kr. har en rækkevidde på 513 kilometer (med 18″ fælge), mens Seal Design til 349.995 kr. på sine 19″ fælge har en rækkevidde på 570 kilometer. Seal må dog “kun” lade med op til 150 kW, mens basisudgaven af Model 3 kan sluge 170 kW ved en DC-lynlader.

Seal Design har en elmotor bagtil, som leverer 313 hk, som gør den i stand til at gå fra 0-100 km/t på 5,8 sekunder – Model 3 RWD må se sig slået med 6,1 sekunder. Hvis topfart har en betydning, skal man vælge en af Model 3-udgaverne: 201 km/t på toppen, hvor Seal-modellerne løber ind i en elektronisk mur ved 180 km/t.

Ved siden af en typisk europæisk elbil har både Seal og Model 3 usædvanligt meget standardudstyr. Med Seal Design får man metallak, Dynaudio-lydanlæg, panoramasoltag, el-betjent bagklap, head-up-display, varme i rattet, læderindtræk, forsæder med varme og køling, 360 graders kamera, infotainment med 15,6″ touchscreen (som kan rotere mellem lodret og vandret) og fuld sikkerhedspakke.

380.000 kr. for en luksuriøs elbil med 530 hk er en skarp pris

Tesla Model 3 Long Range AWD, som er den stærkest tilgængelige variant lige nu, suser fra 0-100 km/t på 4,4 sekunder, og rækkevidden er imponerende 678 kilometer (med 18″ hjul). Den må lade med helt op til 250 kW. Prisen er 399.990 kr.

Den stærkere af de to Seal-modeller, Excellence, er billigere. Den koster 379.995 kr., og så er den endda lidt hurtigere end Model 3 Long Range AWD: Seal Excellence har 530 hk, firehjulstræk og skyder fra 0-100 km/t på 3,8 sekunder.

Men batteriet på 82,5 kWh kommer under pres fra de to elmotorer, og det resulterer i en rækkevidde, der er meget lavere end i Model 3 Long Range AWD. Seal Excellence står til mere, skal vi sige, uimponerende 520 kilometer. Da også den stærke Seal-model maksimalt kan lade med 150 kW, taber BYD kampen til Tesla på rækkevidde og ladehastighed, når vi taler de firehjulstrukne udgaver.

Der er, som nævnt, nogle få punkter, hvor de to Seal-varianter adskiller sig fra hinanden, når det gælder funktionalitet. Kun Seal Excellence med 530 hk har en vehicle-to-load-adapter (V2L) med i prisen, selv om begge modeller tilbyder funktionen.

Seal Excellence må også køre med mere på krogen end Seal Design; Excellence må trække 1.500 kilo – nok til en fornuftig campingvogn – hvor Design maksimalt må køre med 750 kilo. Model 3 må, i begge versioner, køre med 1.000 kilo på krogen, så skal man have stor trailer eller campingvogn med, er det Seal Excellence, der kan klare det.

BYD er i Danmark kommet fornuftigt fra start med den kompakte crossover Atto 3, som for nylig er sat ned i pris, så den nu starter på 284.995 kr. (tidligere fra 329.995 kr.). De store og dyre modeller Han og Tang er der intet salg i. Det store spring for BYD i Danmark, som skal få kunder til at få øjnene op for mærket, er den kompakte hatchback Dolphin – og Seal, som står hos forhandlerne fra 5. november.

Del artikel:

Brugte biler fra BYD til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS