Første kig på elbilerne Toyota Urban Cruiser og Toyota C-HR+
Det er to store og fuldelektriske nyheder, som Toyota løfter sløret for i København. Vi ser nærmere på Toyota Urban Cruiser og Toyota C-HR+.
Af: Jacob Dalby / d. 22. december 2020
Hvis du godt kan lide det forsigtige ydre og den lidt stille fremtoning på den gamle Hyundai Tucson, vil det nok kræve lidt tilvænning, før du falder for den nye. Der er nemlig stor forskel på den gamle og den nye – og det gælder ikke kun designet.
De bløde linjer er skiftet ud med skarpe og vovede linjer ligesom vi tidligere i år så på den nye Hyundai i20. Det lader til, at Hyundai er inde i en spændende transformation med deres design, der helt sikkert gør dem mere spændende og genkendelige. Det bliver også spændende at se, om det betyder, at designet allerede ser gammelt ud om et par år.
LÆS OGSÅ | Ny Hyundai i20 vil gå forrest
Fra siden skiller den nye Tucson sig særligt ud med et stort ’Z’ formet ind i bilen – det ser ret vildt ud. Men også fronten er markant, der er prydet med spejlteknologi: Det bliver brugt til at gemme positionslygterne væk når de er slukkede, så de ligner en del af grillen. Bagenden er også skulpturelt udformet og med en LED-stribe henover midten. LED-striben er dog ekstraudstyr.
Motor: R4 benzin, 1.600 ccm
Ydelse: 150 hk
0-100 km/t: N/A
Tophastighed: N/A
Forbrug: N/A
Startpris: 279.995 kr.
Skarpt er måske så meget sagt. Tag eksempelvis Ford Kuga eller den nye VW Tiguan; de styrer noget skarpere og der mere føling med underlaget. Men Tucson er OK skarp og OK adræt og så er den ikke mindst komfortabel. Og er det ikke netop dén kombination vi ønsker os, når vi har med en SUV at gøre? Det er det, hvis du spørger mig. De skarpe køreegenskaber i en S-kurve gemmer jeg hellere til modeller med lavere tyngdepunkt.
LÆS OGSÅ | Opdateret VW Tiguan er den dyre dreng i klassen
Vi fik ikke mulighed for rigtigt at gøre Tucson beskidt i mudderet terræn, men hvis du har behov for det, fås Tucson med firehjulstræk, elektronisk kontrolleret undervogn og en off road-pakke: Pakken giver blandt andet mulighed for at indstille Tucson i forskellige kørprogrammer alt efter underlaget. Både firehjulstræk, den elektroniske undervogn og off road pakken er ekstraudstyr, som vi endnu ikke kender priserne på.
SE OGSÅ | Toyota Yaris GR er åndssvagt sjov
En vigtig detalje vi ikke må glemme er opdateringen af sikkerhedssystemerne. Blandt andet det lille kamerabillede fra sidespejlet, der kommer frem i den digitale instrumentering når man aktivere blinklyset. Det mindsker ‘det blinde punkt’ og fungerer virkelig fint. Ellers er der standard sikkerhedssystemer som blandt andet aktiv nødbremse med fodgænger- og cykelgenkendelse, vognbaneassistent og skiltegenkendelse.
Indenfor i kabinen fortsætter de gode takter, med den flotteste og lækreste kabine, vi har oplevet i en Hyundai til dato. Selvom alt er touch er der hurtig adgang til essentielle funktioner som temperaturregulering.
LÆS OGSÅ | Nyt design og ny motor giver Hyundai i30 mere kant
Særligt de store skærme med digital instrumentering og infotainment står frem – begge på 10,25”. Skærmen i i midten til infotainment er dog kun 8” som standard. Til gengæld har den lille skærm trådløst Apple CarPlay og Android Auto, hvor du sjovt nok er nødt til at bruge kabel med den store skærm. Mærkværdigt og irriterende men det har noget med et samarbejde med navigationstjenesten TomTom at gøre.
De eneste knapper, der ikke er touch, er gearvælgeren. Istedet for en konventionel stang man rykker ned i D er der istedet en stribe knapper med P, R, N og D trykt på. Det er uhandy i starten men også hurtigt at vende sig til.
Tucson er selvfølgelig vokset i størrelse: 20 mm i længden og 15 mm i bredden. Det lyder ikke af meget men indenfor giver det både mere benplads på bagsæderne og i bagagerummet, der nu indeholder 616 – 1.795 liter.
SE OGSÅ | Kæmpestor kinesisk elbil slår VW på flere punkter
Den mere plads giver øget komfort sammen med de fine materialer i kabinen. Læg især mærke til de nye luftdyser, der spænder i et bredt felt over hele instrumentbordet. Det er et nyt system, der fordeler den friske luft over et større område og derfor ikke virker så ’hårdt’.
Den nye fartpilot bidrager også til komforten. Den er ikke bare adaptiv, men også koblet op til navigationen, så at hastigheden automatisk tilpasses sving og fartbegrænsninger. Generelt virker Tucson bare rigtig godt skruet sammen og nemt på linje med VW. Flere steder overgår kvalilteten i kabinen den nye VW Tiguan.
Hyundai Tucson er for alvor rykket frem i bussen med det nye motorprogram, hvor elektrificeringen naturligvis spiller en stor rolle. Nederst i fødekæden er dog en konventionel 1,6-liters dieselmotor med 136 hk og 7-trins dobbeltkoblings-gearkasse.
SE OGSÅ | Så langt kører en plug-in hybrid i virkeligheden
På benzinsiden findes tilgengæld elektrificering på alle niveauer: Både mildhybrid, hybrid og til marts næste år også en plug-in hybrid. Den billigste Tucson er dog med den 1,6-liters benziner uden elektrificering og 150 hk. Samme motor fås med 48V, også med 150 hk, men med 7-trins dobbeltkoblings-gearkasse hvor den konventionelle har 6-trins manuel.
Hybridmotoren er også på 1,6 liter hvor den almindelige hybid har 230 hk og plug-in hybriden får 265 hk og en elektrisk rækkevidde mellem 50 og 70 km.
Hyundai er ikke klar med alle priser endnu men vi ved, at den nye Tucson starter ved 279.995 kr. Til sammenligning starter Renault Kadjar ved 267.802 kr.,Ford Kuga ved 302.690 kr, Mazda CX-5 ved 355.117 kr. og VW Tiguan ved 394.995 kr. med lignende motorvarianter. Og så har Tucson fem års garanti oveni hatten.
SE OGSÅ | Berner og venner uddeler håndmadder til de nyeste biler
Den nye Tucson er altså en meget hård spiller på markedet for mellemstore SUV’er. Den skiller sig ud med markant design og rammer plet i forhold til oplevelsen bag rattet – både når det kommer til køreopelevelse, materialer i kabinen og generel kvalitet. Well done.
Hyundai Tucson bliver lanceret hos de danske forhandlere d. 23. januar. Plug-in hybriden forventes i Danmark til marts.
Det er to store og fuldelektriske nyheder, som Toyota løfter sløret for i København. Vi ser nærmere på Toyota Urban Cruiser og Toyota C-HR+.
Nissan skruer op for charmen og tilbyder 36 måneders privatleasing med elbilen Ariya til kun 2.765 kr. om måneden. Det giver sammenlagt under 115.000 kr., hvis man kan nøjes med 10.000 km årligt.
Første kvartal af 2025 er gået, og i de tre måneder har VW ID.4 været den mest indregistrerede nye bil i Danmark. Tesla Model Y er stadig med i toppen, men det er VW ID. Buzz overraskende nok også.
Trump, told og tariffer. Tre ord, der efterhånden går hånd i hånd. Nu kan ordet ‘statsstøtte’ knyttes til trekløveret, da Trump vil booste salget af Tesla-modeller i Europa.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.