december 22, 2016

Gode råd til at undgå juleindbrud i bilen

car-theft-stealing

Næsten hver femte dansker har været udsat for indbrud i bilen. Men hvordan undgår man de langfingrede biltyve? Bilbasen giver dig 5 gode råd til at undgå ubudne gæster i bilen og sikre julegaveindkøbene.

I en ny stor undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov på vegne af Bilbasen svarer 18 procent af danskerne, at de har haft indbrud i deres bil, mens 14 procent har oplevet at få stjålet deres bil.

Især op til jul kan det være et problem med ubudne gæster i bilen medmindre, man tager sine forholdsregler:

”Alle er bekendt med, at husindbrud stiger kraftigt i juledagene, men der er også god grund til at være endnu mere påpasselig med sin bil. Man skal især passe på med at efterlade sin bil uden opsyn i flere dage ad gangen eller efterlader julegaverne i bilen, mens man er på juleshopping eller får en pause på en café”, fortæller Jan Lang fra Bilbasen.

Bilindbrud tager få øjeblikke

Et indbrud i bilen går utroligt hurtigt, og tyven kan være væk på få øjeblikke. Derfor kan selv den korteste cafépause være en stor risiko. Desuden har det stor betydning, hvor du parkerer din bil i juledagene:

”Mange forsøger at skræmme tyvene væk fra huset ved at parkere bilen i indkørslen eller ude foran huset, når de er væk i juledagene. Problemet er, at det gør det nemt for tyvene at bryde ind i bilen. I stedet kan man forsøge at markere, at man er hjemme ved at have en timer på lyset eller lade naboen bruge skraldespanden”, forklarer Jan Lang og tilføjer:

”Er man tvunget til at efterlade bilen ude, kan man gøre tydeligt over for ubudne gæster, at der ikke er noget at komme efter ved for eksempel at åbne handskerummet og sørge for ikke at efterlade jakker og andet tøj som kunne indeholde værdigenstande.”

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS