december 23, 2022

Hongqi E-HS9 på vej til Danmark

Den kinesiske “Rolls-Royce” kommer til Danmark i starten af 2023. Den store elbil E-HS9 med 551 hk koster fra 795.000 kr.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Hvis du i det seneste år har været en tur gennem lufthavnen i Oslo, har du måske undret dig over den store crossover, der står midt i afgangshallen. Norge er rig på oliemilliarder, men at stille en Rolls-Royce Cullinan op er nok lige i overkanten?

Den 5,2 meter lange crossover er på ingen måde en Rolls-Royce. Bilen er kinesisk og af mærket Hongqi. E-HS9, som modellen hedder, er en fuldelektrisk bil til 7 personer – som er tegnet af en tidligere Rolls-Royce-designer.

LÆS OGSÅ | Hvad har BYD at byde på?

I Europa sælger Hongqi sine biler i Norge, Island, Holland og Sverige, og i første kvartal 2023 kommer det kinesiske bilmærke til Danmark.

Hongqi E-HS9 er en stor bil på 520 cm – 1 cm længere end Audi A8 i standardlængden – med 551 hk og en vægt på over 2,7 tons

Lav rækkevidde med batteri på 120 kWh

Med en længde på 5,2 meter og en bredde på 2,2 meter er Hongqi E-HS9 større end limousinen Audi A8 i standardlængde. Det giver plads til op til 7 personer, men den dyreste udstyrsvariant af bilen er bygget op med en kabine til 6 personer – med kaptajnstole på række to.

LÆS OGSÅ | Aiways U6 lander som konkurrent til VW ID.5 til 379.990 kr.

En stor elektrisk crossover bærer rundt på virkelig mange kilo, som kræver et stort batteri. E-HS9 afviger ikke fra den normalitet. Bilen vejer 2.705 kilo, og med det størst mulige batteri på 120 kWh er rækkevidden alligevel ikke voldsom med 515 kilometer (WLTP).

Med det store batteri følger en motorydelse på 551 hk, men der findes også varianter med mindre batterier (84 og 99 kWh) og en ydelse på ned til 436 hk. Med mindste batteri er rækkevidden kun 396 kilometer på en opladning.

Hvis eksteriøret er et plagiat af Rolls-Royce-design, så kan man svært sige andet om kabinen. E-HS9 kommer med 6 eller 7 siddepladser

Stor luksus til 795.000 kr.

Importøren bag Hongqi i Danmark er K.W. Bruun, som i forvejen står for en lang række populære mærker. Citroën, Peugeot, DS, Opel, Mitsubishi, Jeep, Alfa Romeo og Fiat er de vigtigste.

E-HS9 kommer til Danmark til priser fra 795.000 kr., og Hongqi prøver på alle måder at få sin store crossover til at tage sig ud som en britisk luksusbil. Store fælge – op til 22″ – læder og træ i kabinen, tre skærme i instrumentpanelet på hver 16″.

LÆS OGSÅ | NIO sælger nu sine biler – fra 423.900 kr.

Den danske hjemmeside – hongqicars.dk – afslører endnu ikke udvalget af modeller og varianter, men vi holder øje med udviklingen.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS