august 24, 2023

Hvad koster det at lease en bil?

Den månedlige ydelse og førstegangsbetalingen er de store økonomiske udskrivninger, når du leaser bil. Læs her, hvad det koster at lease en bil.

AF: Bilbasen Blog

I denne artikel kan du læse om:

  • Hvad det egentlig koster at lease en bil
  • Hvilke poster udgifterne til leasing består af
  • Hvad de enkelte poster til leasing dækker over

At lease en bil er en populær og nem måde at få adgang til en ny bil uden at skulle betale den fulde købspris.

Men hvad koster det egentlig at lease en bil?

I denne artikel ser vi nærmere på de forskellige omkostninger ved billeasing og giver dig en guide til at forstå prisen på at lease en bil.

Den samlede pris for at lease en bil er nemlig summen af en række omkostninger: Førstegangsydelsen plus den faste, månedlige leasingydelse. 

Når du udregner prisen for din leasingbil skal du huske at medregne øvrige udgifter som forsikring, miljøafgift, brændstof og eventuelt dæk. De øvrige udgifter afhænger af den enkelte leasingkontrakt.

Lad os se nærmere på, hvad udgiften til at lease en bil består af.

Forskellige typer leasingaftaler

Forskellige typer af leasingaftaler kan påvirke prisen. Typisk taler man om operationel elasing og finansiel leasing. Operationel leasing ligner mere en langvarig biludlejing, hvor du betaler en fast månedlig ydelse for brugen af bilen. Finansiel leasing kan mere sammenlignes med en form for lån, hvor du betaler månedlige afdrag, og hvor du har mulighed for at købe bilen ved leasingperiodens udløb.

Førstegangsbetaling

En leasingaftale kræver i langt de fleste tilfælde en førstegangsbetaling, der kan variere afhængigt af bilens værdi og leasingaftalens vilkår. Førstegangsbetalingen kan omfatte gebyrer, afgifter og en del af de månedlige betalinger. Jo højere førstegangsbetaling, jo lavere bliver de månedlige ydelser normalt.

Som udgangspunkt er førstegangsydelsen lavere, jo mindre bilmodel du vil lease. Førstegangsbetalingen for en bil i Golf-klassen ligger for eksempel ofte på omtrent 10.000 kroner. Du skal være opmærksom på, at du ikke får førstegangsbetalingen igen, når leasingperioden ophører.

Månedlige ydelser

Prisen for en leasingbil afhænger af flere faktorer, men det er muligt at lease en bil for helt ned til 1.500 kr. om måneden i leasingydelse. Flere leasingselskaber tilbyder også, at man kan lease bilen for 0 kr. i udbetaling, men så vil den månedlige ydelse til gengæld være højere. 

De månedlige ydelser kan variere afhængigt af flere faktorer. De inkluderer bilens værdi, leasingperiodens længde, rentesatsen, førstegangsbetalingen og eventuelle ekstra omkostninger som forsikring og vedligeholdelse. Det er vigtigt at læse leasingaftalen omhyggeligt for at forstå de nøjagtige måneldige ydelser og om eventuelle ekstra omkostninger er inkluderet.

Forsikring

Når du leaser en bil, er du normalt ansvarlig for at have en forsikring, der dækker bilen. Forsikringsomkostningerne kan variere afhængigt af flere faktorer såsom din alder, kørselshistorik og bilens værdi. Det er vigtigt at inkludere forsikringsomkostningerne i vurderingen af den samlede pris ved leasing af bilen.

Vedligeholdelse

Vedligeholdelsesomkostninger kan også påvirke prisen ved leasing. Nogle leasingaftaler inkluderer vedligeholdelse som en del af den månedlige ydelse, mens andre kræver, at du selv betaler for vedligeholdelse og reparationer. Det er vigtigt at forstå, hvad der er inkluderet i leasingaftalen, og om du selv skal dække vedligeholdelse.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS