august 22, 2023

Hvordan skal du forsikre din leasingbil?

En leaset bil skal forsikres, som enhver anden bil. Læs her, hvordan du forsikrer din leasingbil. 

AF: Bilbasen Blog

I denne artikel kan du læse om:

 • Hvordan en leasingbil er forsikret
 • Hvilke forsikringer leasingselskaber tilbyder
 • Hvordan du undgår en efterregning

En leaset bil skal forsikres som enhver anden bil. Uanset om du køber eller leaser din nye bil, skal du altså have en forsikring til den. Og en forsikring er som udgangspunkt ikke med i leasingaftalen.

Normalt kan du faktisk selv beslutte, om du vil nøjes med den lovpligtige ansvarsforsikring. Hvis du leaser din bil er det dog et krav, at du også har en kaskoforsikring. Årsagen er, at leasingselskabet gerne vil sikre sig, at de kan få erstattet bilen, hvis den bliver skadet.

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikring er påkrævet i de fleste lande og dækker skader, du forårsager på andre personer eller deres ejendom i tilfælde af en ulykke. Kontroller de krævede minimumsgrænser for ansvarsdækning i dit område, og sørg for at opfylde disse krav.

Kaskoforsikring

Kaskoforsikring er en nødvendighed, når du forsikrer en leasingbil. Denne forsikring dækker skader på bilen som følge af kollision, brand, tyveri eller hærværk. Det er vigtigt at læse og forstå betingelserne for kaskoforsikringen, herunder selvrisikoen og eventuelle begrænsninger i dækningen.

Hvordan er leasingbilen forsikret?

Når du forsikrer den bil, du leaser, er den faktisk dækket på nøjagtigt samme måde, som hvis bilen var en, du havde købt. 

Du skal dog altid undersøge, om det bedre kan betale sig for dig at aflevere leasingbilen tilbage med en skade end at lade din bilforsikring betale for udbedringen. Nogle gange fikser leasingselskabet nemlig skader billigere end forsikringsselskabet.

I den forbindelse skal du tænke over:

 • Hvad er selvrisiko sammenlignet med pris på skade?
 • Hvad takserer leasingselskabet skaden til?

HUSK! Hvis din leasingbil bliver totalskadet, er det leasingselskabet, der får udbetalt erstatningen.

Undersøg leasingaftalen

Når du leaser en bil, er det vigtigt at gennemgå leasingaftalen omhyggeligt for at forstå de specifikke forsikringskrav og retningslinjer. Nogle leasingudbydere kan have særlige forsikringskrav eller anbefalinger, som du skal følge. Vær opmærksom på eventuelle begrænsninger eller udelukkelser i forsikringsdækningen og sørg for at overholde dem.

Hvilken forsikring tilbyder leasingselskabet?

Flere og flere af de større leasingselskaber er begyndt at tilbyde en såkaldt tilbageleveringsforsikring. I nogle leasingaftaler er den inkluderet, i andre skal du tilvælge den og betale særskilt for den.

En tilbageleveringsforsikring dækker i et vist omfang de skader, der kan opstå på bilen i leasingperioden. Der er ofte en selvrisiko, hvorefter skaderne bliver dækket op til et vist beløb. Det betyder, at du ikke skal regne med, at forsikringen dækker fuldt ud, hvis du har sat ild til bagsædet.

Hvordan undgår du en efterregning på din leasingbil?

Nogle bilforsikringer dækker også tilbagelevering af leasingbiler. Så før du eventuelt tegner en ekstra forsikring, så undersøg om din almindelige bilforsikring har en dækning.

Sådan undgår du en efterregning for din leasingbil:

 • Læs betingelserne i din aftale grundigt
 • Sørg for, at bilen er nyvasket og rengjort ved aflevering
 • Husk, at alle nøgler skal afleveres med bilen
 • Har du fået udleveret sommer-/vinterdæk, skal de afleveres sammen med bilen
 • Vurder, om du vil anmelde eventuelle skader til dit forsikringsselskab inden aflevering, eller om du efter aftale med leasingselskabet vil aflevere bilen med skader
 • Sørg for at overholde alle service til tiden. Det kan være dyrt, hvis man kommer for sent
9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS