april 23, 2015

Japan mod Tyskland part II

Det er ikke mange dage siden, at vi kunne konstatere, at de japanske mærker er mere pålidelige end de tyske.

Vi kunne også konstatere i kommentarerne, at måske er japanerne mere pålidelige, men at tyskerne har mindst lige så mange fans. Sidst gav vi skyts til japanerne, men nu vender magtbalancen.

FDM offentliggør nemlig sit årlige Autoindex, og her er det klart tyskerne, der er i front. BMW er, som vanligt, bedst, mens Mercedes-Benz er på andenpladsen og Audi på tredjepladsen. Herefter tager Volvo fjerdepladsen og så kommer japanerne Toyota og Honda.

I bunden af listen er det Fiat, der indtager den mindst attraktive plads. Man kan ikke sige at listen er vendt om i forhold til pålidelighedsstatistikken, men rækkefølgen er noget forskellig.

Og inden man siger, at der findes tre slags løgn: Løgn, forbandet løgn og statistik, så er de to opgørelser af helt forskellig natur. Warranty Direct tager udgangspunkt i reparationsomkostninger, mens Autoindex tager udgangspunkt i ejernes tilfredshed. Så det er egentlig ikke modstridende statistik – de er bare forskelligt opgjort.

Det siger også, at biler ikke bare er et spørgsmål om facts – der er følelser indblandet. Heldigvis.

Læs mere om Autoindex her eller i det nye nummer af Motor.
  

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS