Kør-selv-ferie Frankrig
maj 21, 2019

Kør-selv-ferie Frankrig: Destinationer

Ved du hvor du skal tage hen, hvis du skal på kør-selv-ferie i Frankrig? Det er nu en gang sådan, at jo flere muligheder man har, desto sværere er det også at vælge. Derfor giver vi dig tre gode bud på destinationer til din kør-selv-ferie i Frankrig.

Tekst: Simon Hallenslev | Foto: Colourbox

Frankrig er et af de mest oplagte ferielande til kør-selv-ferier. Infrastrukturen er god, og hvis du drejer af motorvejen, havner du hurtigt på en landevejsrute, der tager pusten fra dig. I Frankrig handler det om at geare ned og betragte køreturen som en del af ferien.

Det franske fastland måler lige over 550.000 kvadratkilometer. Der er med andre ord rigtig mange steder at opleve, når du vælger at tage på kør-selv-ferie i Frankrig.

I denne artikel har vi valgt tre fede feriedestinationer i Frankrig ud til dig. Uanset, om du skal på campingferie med hele familien eller på romantisk ferie, så har vi en destination til dig. Læs med og få inspiration til kør-selv-ferien.

Kør-selv-ferie Frankrig: Ardéche

Ardéche er et område, der har fået sit navn fra en flod af samme navn, og som ligger i Auvergne-Rhône-regionen i det sydlige Frankrig. Det er et naturrigt område, der er perfekt til en børnefamilie på kør-selv-ferie.

Der er mange områder i Frankrig, der er oplagte til camping – men Ardéche er uden tvivl i toppen. 4- og 5-stjernede campingpladser ligger langs flodens breder, så børnene frit kan vælge mellem at bade i ferskvand fra bjergene eller i svømmepølens isblå klorvand.

Floden er områdets samlingspunkt – både historisk og i dag. En yndet aktivitet på floden er kanorafting. Du bestemmer selv, om turen skal tage et par timer eller hele dage. Under alle omstændigheder får du mulighed for at føle dig meget lille i den urørte natur, når bjergene står højt over floden.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Frankrig: Gode råd

Den store naturskabte bro ”Pont d’Arc” er også et besøg værd. Her har vandmasser skabt en 34 meter høj bro i bjerget. I dag kan du sejle under den i kano eller blot køre dertil i bil og tage en svømmetur under det naturskabte vidunder.

Pont d’Arc er ét af mange flotte badesteder i Ardéche. Mange turister har fået nys om netop Pont d’Arc, så du må gå på opdagelse andre steder langs floden, hvis du vil være alene med naturen.

Ardéche ligger nærmest i en lille gryde af bjerge, og om sommeren sniger temperaturen sig gerne op over de 35 grader. Her kan du med fordel besøge en af de mange grotter i området. I grotterne får du endnu en gang mulighed for at se urørt natur i form af drypsten og vandløb – og dernede er temperaturen altid dejlig kølig.

Kør-selv-ferie Frankrig: Normandiet

Når Hr. og Fru Danmark tager på kør-selv-ferie i Frankrig, er det typisk til Sydfrankrig. Men det nordlige Frankrig har mindst ligeså meget at byde på, og det er et yndet ferieområde for franskmændene selv, når Sydfrankrig bliver for varm og turistet.

Kyststrækningen Côte d’Albâtre er en fantastisk feriedestination med lange badestrande og hyggelige gamle byer. Strand- og havnebyen Fécamp var en af Frankrigs første rigtige feriebyer, hvor folk valfartede til i 1832 for strand- og byliv.

Det har ikke ændret sig den dag i dag. Byen er spækket med middelalderbygninger og oplagt til at gå på opdagelse i. Stranden er badevenlig, og hvis du er til lange gåture, kan du gå langs kalkklipperne for en fantastisk udsigt.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Frankrig: Ruter

I Normandiet finder du også Frankrigs næststørste havn i Le Havre og den historiske ”Omaha Beach”, der rummer en dyster historie fra Anden Verdenskrig. Er du i Normandiet, er du også nødt til at opleve middeløen Mont Saint-Michel, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og som er en af Frankrigs flotteste seværdigheder.

Det er med andre ord mange steder at besøge – og lidt til en hver smag, hvis kør-selv-ferien skal gå til Normandiet. Fra badestrande til kultur og historie. Hvis man ikke er til 35 grader og bagende sol, er Normandiet også et godt valg, da temperaturen i sommerperioden sjældent overstiger 25 grader.

Kør-selv-ferie Frankrig: Provence

Ingen liste over feriedestinationer i Frankrig er komplet uden Provence. Dette område er nemlig dét, som de fleste forbinder med Sydfrankrig. Her finder du både små, hyggelige byer omgivet af lavendelmarker, og summende havnebyer der vrimler med jetset-folk og kendisser.

Nice, Cannes og Saint Tropez er topbyerne i Provence. Her er tæt af mennesker om sommeren, og priserne er skyhøje på alt fra hotelovernatninger til et enkelt glas rosé. Så selvom en spadseretur på Promenade Des Anglais i Nice er fantastisk, så er der altså mange andre, der også har fået den idé.

Du kan i stedet køre ud til kanten af Provence-området, til det naturområdet Camargue. Udover at være hjem til vilde flamingoer, tyre og heste, er området kendt for dets store lyserøde saltsøer. Omkring Camargue finder du også fede campingpladser og lækre badestrande.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Italien: Destinationer

Frankrigs største havn finder du også i Provence – nærmere bestemt Marseille. Det er en by, der altid har ligget lidt i skyggen for jetset-nabobyerne. Turen langs promenaden i Marseille er mindst lige så smuk som i Nice. Her er fisk og skaldyr, der er lige så frisk men halvt så dyr som i de andre havnebyer.

Længere oppe i Provence er der også oplevelser for enhver. Middelalderbyen Avignon er omkranset af høje mure, da det var pavens residens i det 14. århundrede. En fantastisk smuk by, hvor det dog kan blive varmt, da muren ganske vidst har holdt fjender ude, men også holder varmen inde.

Byerne Gap og Orange er ligeledes et besøg værd i Provence. I Gap kan du starte dagen med en brunch i 30 grader, starte bilen og køre 60 kilometer til Dévoluy og bruge eftermiddagen på ski.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS