Kør-selv-ferie Frankrig
maj 21, 2019

Kør-selv-ferie Frankrig: Ruter

Er Frankrig den endelige destination for din kør-selv-ferie? Eller er det blot et springbræt til din videre færd i Europa? Under alle omstændigheder findes der en god håndfuld smukke ruter, som uden tvivl er besøget værd. Vi har samlet tre fantastiske ruter til din kør-selv-ferie i Frankrig lige her.

Tekst: Simon Hallenslev | Foto: Colourbox

Kør-selv-ferie i Frankrig er en klar favorit blandt ferieglade danskere. Og selvom lande som Kroatien og Ungarn vinder indpas, når danskerne skal på kør-selv-ferie, så har Frankrig noget til enhver smag og er således det sikre valg til en god ferie.

Selv hvis bare du bruger Frankrig som gennemkørselsland, er der et par ruter, som du skylder dig selv at opleve på vejen.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Frankrig: Gode råd

Frankrigs bjerglandskab er en stor faktor for, at du i det fantastiske ferieland finder mange smukke ruter at køre langs, når du er på ferie. I denne artikel har vi udvalgt tre ruter, der nærmest er bucket-list materiale.

Om du er vin-tørstig, på jagt efter noget historie eller bare skal opleve det azurblå middelhav fra en høj udsigtspost, ja så har vi en rute til dig her. Læs med og se, hvilken rute du bør lægge vejen forbi.

Kør-selv-ferie Frankrig: Nice – Menton

Vi begynder med med den mest oplagte – nemlig ruten langs kysten ved Côte d’Azur. Denne rute er lige så smuk, som den er oplagt. Den tager sit udgangspunkt i den evigt populære havneby Nice og slutter i farverige Menton, der ligger tæt ved den italienske grænse.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Frankrig: Destinationer

Ruten fra Nice til Menton er sølle 30 kilometer lang, fyldt med hårnålesving og kan i højsæson være noget befærdet. Men når du når bjergvejens højeste punkt kaldet ”la Grande Corniche”, er det det hele værd! Vejen går til tider helt til klippens kant og giver en udsigt, der sjældent fås bedre.

Hvis du er på udkig efter en længere køretur langs den franske riviera, kan du med fordel starte turen før Nice. Lader du turen starte i Cannes i stedet, gør du den herlige tur dobbelt så lang.

Kør-selv-ferie Frankrig: Alsace vinruten

Er du vintørstig? Så er Frankrig rent slaraffenland for dig! Og selvom det ligger i ordet, at en kør-selv-ferie omfatter, at du skal sidde bag et rat, så tillader vi os alligevel at foreslå én af Frankrigs mange vinruter.

Start i Strasbourg og sæt navigationen til Mulhouse. Så får du en af de mest Instagram-venlige vinruter i Frankrig, der snor sig sydpå langs med den tyske grænse. Selvom der kun er tale om små 120 kilometer, anbefaler vi at bryde den op over flere dage.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Italien: Ruter

Alsace-vinruten er nemlig spækket med små, hyggelige og autentiske franske landsbyer, der er pakket ind i et tæppe af vinmarker. Du kan regne roligt med, at hver by har en håndfuld vinbønder, hvor du kan smage og shoppe dig igennem de lokale specialiteter.

De små landsbyer er oplagte til lange gåture i komplet ro, hvor du kan tage dig tid til at besøge de gamle kirker. Husk også at kombinere din vindrikning med smagning af egnsretter som choucroûte garnie og tarte flambée.

Kør-selv-ferie Frankrig: I Napoleons fodspor

Skal din kør-selv-ferie i Frankrig kombineres med noget historie? Så skylder du dig selv at opleve Napoleons-ruten, der – som navnet antyder – genskaber ruten som Napolén tog i 1815.

Ruten er markeret med en række majestætiske ørnestatuer, der følger kejserens fodspor alle 324 kilometer fra Grenoble til Grasse. Turen er en snoet fornøjelse, og hvis du skal have tid til frokost, strække-ben-pauser og udkigsposter, skal du nok aflægge i omegnen af otte timer til hele ruten.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Kroatien: Ruter

Det lyder måske som lang tid til lige over 300 kilometer. Men vi tør godt garantere, at du ikke går skuffet i seng. Ruten er af flere omgange blevet kaldt én af verdens smukkeste ruter.

Frankrig har heldigvis opgraderet vejbelægningen siden Napoleons tid, men bjergsceneriet fremstår urørt og åndeløst smukt. Man kan næsten se kejserens lange togt for sig.

Fordi den er blevet omtalt som en af de smukkeste, kan ruten være noget befærdet om sommeren – heraf særligt af motorcyklister. Hvis det ikke er noget for dig, skal du blot undgå at besøge ruten i de populære sommerferiemåneder juni, juli og august.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS