Kategorier
Kør-selv-ferie

Kør-selv-ferie Kroatien: Destinationer

Kør-selv-ferie til Kroatien er et hit blandt ferieglade danske familier.  Men hvor skal du tage hen, når børn og badetøj smides i bilen, og kursen sættes mod Kroatien? Vi giver dig tre gode bud på destinationer til din kør-selv-ferie i Kroatien.

Tekst: Simon Hallenslev | Foto: Colourbox

Det er ikke så mærkeligt, at Kroatien har fået en stor plads i hjertet hos kør-selv-ferieglade danskere. Skal man sammenligne, kan man kalde Kroatien for Italiens østeuropæiske fætter.

Kroatien rummer nemlig lidt af den samme sydlandske flamboyance, charme og livsnyder-kultur, som Italien byder på. I Kroatien finder du også underskøn natur, azurblåt hav og fantastiske feriebyer, hvor et autentisk, kroatisk sommerliv kan nydes til fulde.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Kroatien: Ruter

Og mens Italienerne uddelegerer et lande- og motorvejsnet i forfald til diverse mafioso-virksomheder, gør Kroatien en dyd ud af infrastrukturen.

Kroatiens sene selvstændighed – som de fik i 1991 – gør nemlig, at særligt motorvejsnettet er ny-moderniseret og lækkert at køre på. På kør-selv-ferie i Kroatien er det derfor lettere at køre længere.

Men inden du kører langt, ved du så overhovedet, hvor du skal køre hen? I denne artikel giver vi dig tre gode bud på feriedestinationer til din kør-selv-ferie i Kroatien.

Kør-selv-ferie Kroatien: Makarska rivieraen

Halvanden times kørsel sydpå fra Split rammer du Makarska-området. De største turistattraktioner i dette område er kystlinje, sol og strand. Og det er der heldigvis rigeligt af.

Makarska-rivieraen giver dig mere end 60 kilometer kystlinje, 16 små kystbyer og et utal af fantastiske bugter. I bugterne finder du hvide badestrande, der er omkranset af klipper og skov, og som er meget instagram-venlige!

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Kroatien: Gode råd

Den mest populære strand i Makarska hedder Punta Rata. Den kan bryste sig af at have holdt det blå flag i flagstangen siden 1997. Du kan derfor lade børnene bade med ro i maven.

Makarska er et meget familievenligt område med adskillige campingpladser og ferieresorts. Hvis du er på udkig efter mere end bare badeferie, er der mægtigt gode hiking-muligheder i Biokovo-bjergkæden, der står stolt lige bag kyststrækningen.

Kør-selv-ferie Kroatien: Øen Vis

Er du på kør-selv-ferie i Kroatien for at opleve ”the real deal”? Så er det klart øen Vis, du skal besøge. Som feriedestination er Vis mere passende til en romantisk ferie for to, end den er til børnefamilien.

Vis er nemlig øen, du tager til, hvis du skal opleve et autentisk Kroatien. Helt indtil 1989 var øen et lukket land, da den blev brugt som havnebase af det forhenværende Jugoslavien. Turismen på Vis har derfor udviklet sig senere og anderledes, end den har på andre kroatiske øer.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Tyskland: Destinationer

Vis er urørt og smuk. Helt klart et besøg værd, hvis du vil på alternativ kør-selv-ferie i Kroatien. Det tager to og en halv time med færge fra Split at komme til Vis. Her kan du naturligvis få bilen med, mens det også er et populært valg at lade bilen stå i Split og leje en scooter, når du ankommer til øen.

Uanset hvad du vælger, anbefaler vi, at du bare kører mod solnedgangen uden en endelig destination. Overalt på Vis kan du finde grotter, bugter og mennesketomme strande.

Og hvis du tager dig selv i at nynne en Abba-sang helt uprovokeret, mens du er på opdagelse, behøver du ikke at opsøge den nærmeste anstalt. Mange af scenerne til filmen Mamma Mia 2 er nemlig filmet på Vis.

Kør-selv-ferie Kroatien: Istrien

Ja. Her snyder vi lidt, når vi nævner et helt område som én destination. Men det gør vi, fordi Istrien har så mange fede destinationer – særligt for børnefamilier, der er på kør-selv-ferie camping-style.

I Istrien finder du nemlig Kroatiens absolut fedeste campingpladser. Kystlinjen fra Umag til Pula er spækket med campingpladser, der er anerkendte for deres kvalitet. Faktisk er landets 25 bedste campingpladser alle lokaliseret i Istrien på selvsamme kystlinje.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Italien: Destinationer

Hvis livet ved stranden, poolen eller campingbaren skulle blive for ensformigt, kan campingferien snildt kombineres med noget kulturelt. Byerne Porec, Rovinj og Pula er alle maleriske middelalderbyer, hvor sidstnævnte har et stort romersk amfiteater.

Der er derfor lidt til enhver smag i Istrien, om du vil dase på campingpladsen eller gå på opdagelse i gamle, hyggelige byer. Er du afsted lidt senere på sommeren, kan du opleve film- såvel som trøffelfestivaller i området.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.