Kategorier
Kør-selv-ferie

Kør-selv-ferie Kroatien: Ruter

Kør-selv-ferie i Kroatien er det nye hit blandt feriehungrende danskere. Med mere end 1.000 småøer er der rigeligt med smukke steder at se, når du kører på opdagelse i ferielandet. Alligevel er det rart at have noget at pejle efter. Vi giver dig her tre smukke ruter, som du bør lægge vejen forbi på din kør-selv-ferie i Kroatien.

Tekst: Simon Hallenslev | Foto: Colourbox

Fordelt på mere end 56.000 kvadratkilometer finder du urørte nationalparker, høje bjerge og underskønne kyststrækninger. Der er ikke noget at sige til, at familien Danmark har fået øjnene op for Kroatien.

Kroatien er oplagt til kør-selv-ferier, da de fleste af landets store veje er nye og moderniserede, efter landet fik sin uafhængighed i 1991. Køreturen er derfor ikke kun smuk men også behagelig.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Kroatien: Gode råd

Landet er også oplagt til kør-selv-ferier, fordi det bugner med lækre campingpladser. Her kan børnene bade og underholdes dagen lang, mens du selv nyder en skummende og iskold Karlovačko.

Måske du allerede har styr på campingpladsen? Om ikke andet giver vi dig i denne artikel tre forslag til ruter, som du bestemt bør lægge vejen forbi gennem Kroatien. Rigtig god læselyst.

Kør-selv-ferie Kroatien: Adriaterhavsvejen E65

Måske kender du bedst til Adriaterhavet fra den italienske kyst på den modsatte side. Men Kroatiens Adriaterhavskyst gør det mindst lige så godt, som den du finder i Italien – hvis ikke bedre!

Hvis du starter din køretur i Split og indstiller GPS’en til Dubrovnik, får du over 200 kilometers betagende og gudesmuk kystvej. Den klippebeklædte kystvej byder dig på hårnålesving i 1.500 meters højde og en uovertruffen udsigt.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Kroatien: Destinationer

Når du nærmer dig Dubrovnik, begynder campingpladserne så småt at poppe op i landskabet. Her kan du passende smide pløkkerne i jorden og børnene i vandet. Hvis campingferie ikke er dig, kan dagene bruges på de omkringliggende øer som Korčula og Brač, på gåture i gamle landsbyer eller med fødderne i Adriaterhavet.

På en afsluttende note skal vi huske at nævne, at ruten i højsæsonen kan være noget befærdet. Trafikken kan gøre turen længere og langsommere, men så er der bare mere tid til at nyde sceneriet.

Kør-selv-ferie Kroatien: Istrien ’Route 66’

Mens Dubrovnik er noget af det sydligste du kommer i Kroatien, er Istrien omvendt det nordligste stykke af Kroatien med kyst til Adriaterhavet.

Ruten vi anbefaler her, tager sit udgangspunkt i den fantastisk smukke kystby Pula, og slutter i Rijeka, der ligeledes er en skøn kystby. Ruten hedder ’Route 66’, men fører dig altså ikke til USA.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Italien: Ruter

Den kroatiske ’Route 66’ byder på alt fra Mussolini-arkitektur i byen Raša, til urørt natur i form af bjerge og skove ved Učka nationalpark. Sagt med andre ord: Utroligt mange seværdigheder presset ind på en rute på kun 100 kilometer.

Ønsker du at kombinere rute 66 med den førnævnte Adriaterhavsvej, kan det også lade sig gøre. Kystbyen Rijeka ved rutens ende er en travl havneby, med flere færgeafgange til både Split og Dubrovnik.

Kør-selv-ferie Kroatien: Ø-ruten på Pag

Med mere end 1.000 øer kan det virke uoverskueligt at skulle tage på ø-oplevelse i Kroatien. Men ved at være lidt snedig, kan du opleve det kroatiske ø-liv uden at hive bilen på en færge.

Øen Pag er på det nordligste punkt forbundet med bro til fastlandet. Du kan således opleve øen ved at køre over broen i nord og køre helt op til øens sydligste spids. En fantastisk ø-rute med vand på begge sider.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Tyskland: Ruter

Den lille ø i Adriaterhavet er kendt for ost og vin, som du kan købe af lokale, der står med små boder langs ruten fra nord til syd. På Pag finder du lækre badestrande og hyggelige landsbyer, hvor aftensmaden kan nydes.

Pag henvender sig måske mere til det yngre publikum på kør-selv-ferie i Kroatien, end den henvender sig til børnefamilier. Pag er nemlig af flere omgange kaldt Kroatiens hotteste ø. I sommerperioden afholdes der adskillige strandfester med høj basmusik og alkohol i rigelige mængder.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.