Kategorier
Kør-selv-ferie

Kør-selv-ferie Tyskland: Destinationer

Skal du på kør-selv-ferie til Tyskland? Så er der rigeligt med fantastiske destinationer at vælge mellem. Det frodige naboland mod syd har både dybe skove, vinmarker i massevis og fede strande. Vi giver dig i denne artikel lidt inspiration til kør-selv-ferien, så du ved, hvilken ausfahrt du skal tage.

Tekst: Simon Hallenslev | Foto: Colourbox

Det ville være lidt kedeligt at anbefale dig de største byer i Tyskland, selvom de byder på ferieoplevelser af bedste skuffe. Du kan jo altid tage på storbyferie i Berlin.

Når du er på kør-selv-ferie, handler det om at nyde landskabet og finde små, uspolerede perler af hyggelige landsbyer, hvor du kan opleve et autentisk Tyskland.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Tyskland: Gode råd

Om du er til pretzel og øl med hank i en lille biergarten eller et godt glas Riesling med udsigt til Rhinen, så har vi et forslag til, hvor du kan tage hen på kør-selv-ferie i Tyskland. Læs med og få tre fede feriedestinationer.

Kør-selv-ferie Tyskland: Mosel

Smukke, frodige og bakkede Mosel er uundgåelig på en liste om destinationer i Tyskland. Mosel er et af 13 tyske vinområder – og måske et af de mest kendte.

Moselfloden starter ved Koblenz og slutter omkring Trier, der begge er større men ikke desto mindre hyggelige byer. I Trier finder du arkitektoniske levn fra romertiden – heriblandt Porta Nigra – der er på UNESCOs verdensarvsliste. Begge byer er bestemt værd at aflægge et visit, hvis man er på kør-selv-ferie i Mosel.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Tyskland: Ruter

Tager du ruten netop fra Koblenz til Trier langs Moselfloden, kommer du igennem små, autentiske, tyske landsbyer. Tag et stop ved et af de mange middelalderslotte på vejen. De ligger ofte på toppen af bjergene, hvorfor du får en fantastisk udsigt.

Lige før du rammer Trier, kommer du igennem charmerende Bernkastel-Kues. Omgivet af autentiske tyske bindingsværkshuse kan du på middelaldermarkedspladsen nyde det helt rigtige tyske ”sæt”, bestående af en pretzel bagt til perfektion og en fadøl med hank.

Kør-selv-ferie Tyskland: Nordtyskland

Der er ingen der nogensinde har sagt, at kør-selv-ferie er ensbetydende med flere tusinde kørte kilometer. Vælger du at tage på kør-selv-ferie i Nordtyskland, skal du højst bruge et par timer i bilen – alt efter hvor du kører fra selvfølgelig – og der er rigeligt med oplevelser for hele familien.

Nordtyskland er selvfølgelig et vidt begreb, men der er alligevel et par områder, som stikker ud. Du kan eksempelvis sætte kursen mod øen Sylt i vadehavet, der er et sandt ferieparadis med gode badestrande og massevis af wellness- og ferieresorts.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Kroatien: Destinationer

Kør-selv-ferien til Nordtyskland kan med fordel også gå til Lübeck. Trods byen var en af de første byer i Tyskland til at blive bombet under 2. verdenskrig, står der stadig mange smukke middelalderbygninger. Lübecks mange tilbageværende middelalderbygninger gør, at byen er på UNESCOs verdensarvsliste.

I Nordtyskland kan du også vælge at kombinere kør-selv-ferie med storbyferie. Berlin og Hamburg er altid besøget værd – eventuelt inden turen går videre ned gennem Tyskland.

Kør-selv-ferie Tyskland: Harzen

Harzen er et eventyrland med brostensbelagte stræder, rislende vandløb og mørke skove. Tempoet i Harzen-bjergene er langsomt og afslappende, så du har tid til at suge al den fantastiske natur ind.

Harzen er et naturområde med byer – og ikke en by med naturområder. På kør-selv-ferie i Harzen er du altid omgivet af bjerge og skov, uanset hvilken lille landsby, du ender i.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Italien: Destinationer

Bindingsværkshusene skaber en malerisk kulisse. Perfekt til at nyde en portion knödel, eller bare en semmel mit senf. Og ja. Du skal selvfølgelig have et ordentligt krus øl på siden, uanset hvad du bestiller – det er jo kultur!

Har du børn med, kan du tage dem med i kabellift, eller tage turen ned ad et bjerg på en sommerkælkebane. I Harzen-området findes også flere svømmehaller, vandlande og udendørs skovfriluftsbade, mens både større og mindre floder kan nydes på baderingsrafting.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.