Kategorier
Kør-selv-ferie

Kør-selv-ferie Tyskland: Ruter

Når familien Danmark drager på kør-selv-ferie, bliver Tyskland hurtigt til et gennemkørselsland. Men selvom Autobahn sender dig hurtigt videre mod resten af Europa, er der altså grunde nok til at blive i Tyskland og køre lange omveje. Vi giver dig her tre fantastiske ruter, som du bør opleve på din kør-selv-ferie i Tyskland.

Tekst: Simon Hallenslev | Foto: Colourbox

Idéen med en kør-selv-ferie er vel i princippet, at ferien starter, når bilen triller ud af indkørslen. I stedet for at ræse til destinationen, tager turen den tid, den tager. På den måde får du set så meget mere end bare svømmepølen på campingpladsen.

Alligevel er der mange, der bruger det tyske motorvejsnet udelukkende som springbræt til resten af Europa. Det er en kæmpe fejl, hvis du spørger os.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Tyskland: Gode råd

Tyskland er dybe granskove, bjerge med middelalderslotte på toppen, vinmarker i massevis og charmerende landsbyer. Hvis børnene er med på slæb, skal du vide, at tyskerne altså også er ret så gode til det der camping.

Uanset hvilken slags ferie du ønsker, din kør-selv-ferie i Tyskland skal være, så bør du lægge vejen forbi mindst én af disse følgende ruter. God læselyst og køretur når du når så langt.

Kør-selv-ferie Tyskland: Fra sø til sø

Hvis du starter ved Königssee og sætter kurs mod Bodensee, får du 450 kilometers ren og uspoleret naturidyl på tværs af Sydtyskland – fra det sydlige Bayern til de tyske alper.

Naturen alene bør være grund nok til at opleve denne rute, der er døbt alpinruten. Men ikke desto mindre bringer ruten dig forbi Zugspitze, der er Tysklands højeste bjerg, og flere historiske slotte fra det 19. århundrede.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Tyskland: Destinationer

Udgangspunktet Königssee er ydermere Tysklands dybeste og reneste sø, som er omkranset af store, grønne og maleriske bjerge. Husk at holde øje med vejen! Det er nemt at lade øjnene glide ud i den underskønne, tyske natur.

Den snoede, grønne rute slutter ved Bodensee – som på dansk kaldes Bodensøen – der nok må betragtes som Tysklands svar på Gardasøen. Her finder du et utal af charmerende landsbyer samt Rhinflodens udspring.

Kør-selv-ferie Tyskland: Vinruten

Holder du dig tæt ved Rhinfloden, er du nærmest sikret en flot rute på din kør-selv-ferie i Tyskland. Alligevel er der ruter, der skiller sig ud. Her må vinruten nævnes, der udover naturen også byder på flydende kvaliteter for voksne, som navnet måske antyder.

Vinruten strækker sig cirka 85 kilometer fra Bockenheim syd for Frankfurt, til den franske grænse ved Schweigen-Rechtenbach. Og mens det er fristende at opleve den varmeste region i Tyskland under sommerens sol, er det en anbefalelsesværdig rute på tværs af årstider.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Kroatien: Ruter

Trækker du kør-selv-ferien lidt i ørerne og venter med at køre afsted til efteråret, rammer du høsttiden, hvor Riesling- og Burgunder-druerne plukkes. Det fejres med adskillige vinfestivaller, hvor du kan smage dig gennem området. Her må det på det kraftigste anbefales at tage et stop, hvor du kan lade bilen stå.

Ruten tager dig forbi spa-byen Bad Dürkheim, der er notorisk kendt for wellness af bedste skuffe. Byen huser også verdens største vinfestival Dürkheimer Wurstmarkt, der på trods af navnet handler langt mere om vin end om wurst.

Kør-selv-ferie Tyskland: Skovruten

Mellem Baden-Baden og Freudenstadt finder du Schwarzwaldhochstrasse, der direkte kan oversættes til den mørke skovs hovedvej. Tyskerne har en meget ligetil tilgang til navngivning, så ruten byder på præcis, hvad den hedder: En mørk skov.

Selvom det muligvis ikke lyder så tiltalende, så må du ikke lade dig narre. Turen gennem skoven er helt ufatteligt smuk, og den tager dig forbi floder, vandfald og hyggelige landsbyer.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Italien: Ruter

Rundt omkring i Schwarzwalds vidtstrakte skovområder kan du finde varme kilder, hvor du kan smide fødderne i vandet hele året rundt.

Derfor er det også naturligt, at du i Schwarzwald finder et utal af kursteder, hvor krop og sind kan plejes. Oplagt til at lade batterierne op efter et langt stræk bag rattet. Husk også en schnitzel og et stort krus øl med hank.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.