Kategorier
Nyheder

Stor samling sælges: Forhandler sætter 41 vilde ladefund til salg

I starten af året købte forhandleren Falke Biler to lader fyldt med biler uden at have set dem med egne øjne. Efter olieskift og grundig rengøring sælges nu 41 af de i alt 59 ladefund, der tæller et par ganske særlige og meget sjældne biler. Se et udpluk af dem her.

Af: Simon Hallenslev / d. 30. september 2019

Det siges, at den amerikanske forretningsmand Carmi Cohen blev træt af vores bureaukrati efter at have drevet virksomhed i Danmark i seks år. Derfor rejste han i 2014 tilbage til Los Angeles uden at se sig tilbage. Men det skulle han nok have gjort.

Fra 2008 til 2014 nåede han at bygge en pæn bilsamling op i Danmark med hele 59 biler. Men bureaukratiet der fordrev ham, nåede at bide ham i halen én gang til. Han glemte nemlig årsregnskabet i sin danske virksomhed, hvorfor dette blev tvangsopløst, og bilerne blev udbudt til salg.

LÆS OGSÅ | Ladefund: Fabriksny men 20 år gammel Toyota Yaris fundet på lager

Tidligere i år slog den Kolding-baserede bilforhandler ved navn Falke Biler så til og købte samtlige 59 biler ubeset. Bilerne stod, som da Cohen parkerede dem i de to sønderjyske lader i 2014. Derfor fremstod de med et tykt lag støv og uden at have været startet i mere end fem år.

Siden bilerne skiftede ejer, har Falke Biler haft travlt med at gøre dem klar til salg. De har fået skiftet olie og væsker samt fået turen med den store højtryksspuler. På søndag ryger 41 af bilerne på auktion, men inden de ryger, kan du se dem her på Bilbasen.

Toppen af kransekagen

Som en lille skoledreng med én spegepølsemad og én pålægschokolademad vælger jeg at starte med det bedste først. To af bilerne fra den sønderjyske lade er nemlig så specielle, at de fleste bilnørder var blevet ellevilde, hvis kun det var de to, der var blevet fundet.

Den første er et Folkevognsrugbrød, mere specifikt en VW Samba Bus T1 med 21 vinduer. I stedet for den klassiske skydedør på siden, havde VW Samba de såkaldte ’selvmordsdøre’. Samba-udgaven blev ikke videreført til VW T2, hvorfor det i dag er en sjælden og eftertragtet variant.

Da de originale papirer fra Californien endnu ikke er fremskaffet, sås der tvivl om bussens årstal, men man vurderer den til at være produceret mellem 1963 og 1967. Ikke desto mindre står den snorlige, og må forventes at blive solgt for en klækkelig sum.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: 15 år gammel Porsche er Danmarks dyreste

I laden stod også en Porsche fra 2003, der kan prale af at være én af to på verdensplan. Bilen startede sit liv som en 911 Turbo, men kom hurtigt en tur forbi Gemballa, der tuner og ombygger allerede hurtige biler fra Porsche.

Efter ombygningen blev bilen døbt Gemballa GTR 750 Evo. En ombygning der – som navnet antyder – har givet bilen 750 hestekræfter (!!!), hvilket er 330 hestekræfter mere, end hvad Porsche valgte at give den oprindeligt.

Udover den noget heftige motoropgradering har Gemballa også påmonteret et aggressivt bodykit, der forhåbentlig kan hjælpe til med at holde de 750 heste på asfalten. Gemballa lavede kun tre af disse GTR 750 Evo-ombygninger, og én af dem er siden blevet totalskadet. Startbuddet til auktionen lyder lige nu på 1.2 millioner.

Klik og se Folkevognsrugbrødet og den voldsomme Gemballa, eller i galleriet nedenfor:

Præsident-slæde og specialbygget svensker

Det er tydeligt, at amerikanske Carmi Cohen ikke har en specifik smag, når det kommer til biler. De 41 biler der er sat til salg tæller alt fra store tyske direktørslæder, til Fast and Furious-pimpede japanske ikoner.

I galleriet nedenfor finder du et udpluk af de biler, der fangede mit øje. Den første var den specialbyggede Volvo P1800S. En klassisk, underskøn og absolut undervurderet svensk sportsvogn fra 60erne, som her er blevet bygget om til en ’single-seater’ racerbil.

LÆS OGSÅ | Manden bag Mustang er død: Se 3 smukke eksemplarer til salg

Dernæst er der to japanske ikoner, som også udbydes på auktionen. Den første er en Honda S2000, der har fået et bodykit af Veilside (du ved, dem der også byggede Hans orange RX7 i Fast and Furious Tokyo Drift). Den anden er en RX7 med slangeskind lakeret på siden og lambo-døre.

Listen tæller også en Cadillac Fleetwood, der efter sigende har tilhørt den forhenværende amerikanske præsident Ronald Reagan, en matsort Ford Mustang Fastback fra 1969, en spøjs Oldsmobile Hot Rod, en ombygget Cadillac Coupé Deville samt en hel række VW 1300 Bobbel.

Der er dog ingen grund til at græde snot på vegne af Cohen. Han har nemlig stadig har omkring 200 biler stående hjemme i Los Angeles.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.