december 13, 2023

Langt færre dieselbiler sættes til salg

Alt imens elbilerne fortsætter med at falde i pris, falder udbuddet af dieselbilerne også markant.

AF: Zacharias Lund FOTO: Bilbasen Blog

Det kører derudad for brugtvognsmarkedet, der oplever en væsentligt større aktivitet end december sidste år. Det er især benzinbilerne og elbilerne, der trækker det store læs, mens dieselbilerne halter efter. 

Elbilerne bliver fortsat sat ned i pris og i sidste uge blev over 1.000 elbiler nedjusteret i pris. Skal du have en tidlig julegave eller blot have en ny elbil, så er priserne og tiden bestemt til det nu. 

Dieselbilerne halter efter 

Dieselbilerne er en uddøende race, og udbuddet af de langkørende biler er markant faldende. 

Faktisk er udbuddet af dieselbilerne faldet med 13% fra oktober i år til nu. På nuværende tidspunkt er der lidt over 15.500 dieselbiler til salg, og det tal forventes at falde yderligere i den kommende periode. 

Efterspørgslen på dieselbilerne er også faldende, hvilket også vises i prisen. 10% af dieselbilerne blev i sidste uge sat ned i pris og den tendens har stået på de seneste tre måneder. 

Elbilernes prisfest fortsætter 

Det er ikke kun dieselbilerne, der falder i pris. Tendensen, der har været store dele af året, fortsætter. 

Elbilerne bliver sat ned i pris og i sidste uge blev over 1.000 elbiler nedjusteret. Hvor dieselbilerne sættes ned i pris grundet manglende efterspørgsel er årsagen en anden for elbilerne. 

For efterspørgslen på elbilerne er fortsat rigtig høj, men fremfor at priserne hæves som følge af høj efterspørgsel, sænkes de, da forhandlerne fortsat kan hente de eftertragtede biler hjem fra det europæiske marked til favorable priser. 

Såfremt forhandlerne fortsat kan hente bilerne hjem til gode priser, skal man som forbruger ikke forvente prisstigninger indenfor den nærmeste fremtid. Det er selvfølgelig svært at forudse, men lige nu er de overordnede priser faldende. 

Store prisnedsættelser

Når elbilerne så bliver sat ned i pris, er det ikke kun med et par tusinde. I sidste uge blev de i alt 1.052 elbiler i gennemsnit sat ned med 13.377 kr., hvilket var nogenlunde samme gennemsnit som ugen forinden.

Prisindekset, der har udgangspunkt i Q4 2021, ligger for elbilerne i november måned på 73,2%. Det betyder altså, at elbilerne i november måned var 26,8% billigere end i Q4 2021. 

Elbilerne har i et historisk perspektiv aldrig været billigere, end de er nu. Hvorvidt denne tendens fortsætter, er svært at sige. Forhandlerne kan, som nævnt, fortsat hive biler hjem fra det europæiske marked til favorable priser og derfor kan vi forvente, at prisnedsættelserne fortsætter lidt endnu. 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS