maj 3, 2024

Langtidstest: 5 finurlige funktioner i XPeng G9

Godt og vel halvvejs gennem vores langtidstest, har vi fundet fem finurlige funktioner, der kan gøre hverdagen lidt sødere.

VIDEO Morten Bek REDIGERING Simon Hallenslev TEKST Jacob Dalby

Med elbilernes kommen har nye og mere eller mindre skøre funktioner gjort sit indtog i bilernes verden. Særligt Tesla var hurtige med de helt skøre funktioner som pruttelyde, når du blinker, og et kort til navigationen, der skal imitere, at du kører rundt på planeten Mars.

De mange funktioner bliver kun flere og flere i de nye biler – nogle mere brugbare end andre. I løbet af vores langtidstest har vi fundet frem til fem finurlige funktioner i XPeng G9, der kan gøre hverdagen lidt nemmere og lidt mere bekvem. Om man så rent faktisk får dem brugt, skal vi lade være op til dig.

Se funktionerne i videoen her.

1. Boombox

Den første er også den skøreste og nok også den mindst brugbare: Den såkaldte boombox-funktion. I al sin enkelthed er der monteret udendørs-højtalere på bilen, så at musikken, du normalt hører inde i bilen, afspilles udenfor.

Brugbart? Næppe. Men når du alligevel ligger på knæ i rosenbedet, kan du bruge din 2,5 tons tunge elbil som håndværkerradio. Eller når du sidder i bilen og venter på hustruen, smider du lige ventemusik på udenfor, så hun ikke er i tvivl.

2. Fuldautomatisk parkering

Automatisk parkering er ikke ligefrem nyt. Faktisk er det en del år siden, vi blev begejstrede over, at bilen selv fandt en passende plads, og med vores hjælp til at styre pedalerne, slev drejede rattet og bilen parralleparkede i siden af vejen.

Funktionen er selvfølgelig blevet markant bedre i de fleste biler, og det er ikke længere nødvendigt selv at styre pedalerne. XPeng G9 tager dog funktionen til næste niveau; nu behøver du ikke engang at sidde i bilen.

G9 finder selv en parkeringsplads ligegyldigt om det er parallelt, skråt eller helt almindelige båse. Når pladsen er fundet trykker du på ‘P’ på gearvælgeren, stiger ud og åbner XPeng-appen. Her holder du en knap nede, indtil bilen selv har parkeret. På den måde slipper du for at skulle klemme dig ud gennem en smal døråbning på trange pladser.

Desværre går det ikke ligefrem hurtigt og du skal ikke have travlt. Igen er funktionen i realiteten nok mere en gimmick end noget, du reelt kommer til at bruge – i hvert fald på vores breddegrader.

3. Filmfunktion

Kører du mange kilometer om dagen i elbil, er du bekendt med ladepauser. En af de største ulemper for mange forbrugere, der skal skifte benzin- eller dieselbilen ud med elbil: Det tager bare længere tid at fylde strøm på batteriet end benzin i tanken.

Ladepauserne er dog mere bekvemme i XPeng G9 end i de fleste andre elbiler. Her kan du nemlig “aktivere” filmfunktionen: Læg forreste passagersæde ned, smid skoene og aktiver massagen i både for- og bagsæde. Så er det ellers bare at læne sig tilbage og nyde yndlingsserien på skærmen foran.

4. Makeup-spejl

Glem den der lille brevsprække af et spejl i solskærmen. I XPeng G9 fylder spejlet næsten hele solskærmen, så du rigtig kan se, om makeuppen stadig sidder.

Tilføj hertil forskellige nuancer af lys. Om det skal være det bløde, der udglatter ujævnheder eller det mere kolde, der får alle bumserne og hudormene til at springe frem.

5. Softclose-døre

Det har længe været forbeholdt langt dyrere biler. Funktionen, hvor du nænsomt kan skubbe til døren så åbningen kun lige akkurat lukkes for derefter at glide det sidste stykke i og låse. Du kommer aldrig til at skulle åbne og lukke døren en ekstra gang for at få den helt lukket.

Og nu er denne funktion kommet nærmere den arbejdende klasse, for det er standardudstyr i XPeng G9 uanset hvilken variant du vælger.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS