juli 18, 2023

Video: Elbils-overblik til begynderen

Har du endnu ikke taget springet? Se med når vi tager elbil-begynderen i hånden og forklarer, hvad der er op og ned.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

Godstoget brager derudaf og både udviklingen samt salget af elbiler går hurtigt. Har du endnu ikke taget springet til elbil, og stadig er helt grøn når det kommer til elbiler, kan det hele godt virke lidt uoverskueligt. Er det overhovedet noget for mig?

I Bilbasen Strøm har vi lavet over 50 afsnit, der både guider og inspirerer til skiftet fra benzin- eller dieselbil til elbil. I dette afsnit, nummer 55, har vi fundet klip fra arkivet til dig, der stadig er helt grøn.

Se med og få nogle af de vigtigste tips, når det kommer til at tage springet fra fossilbilen til elbilen for nybegynderen.

Nem at køre

I første afsnit af Bilbasen Strøm introducerer vi elbilen og mekanikken bag. Det kan virke som kompliceret teknologi, men i virkeligheden er mekanikken bag langt mere simpel, og måden du kører elbil på er mindst lige så nemt som en almindelige bil.

For eksempel skal du ikke tænke over at skifte gear i en elbil.

Se mere i Bilbasen Strøm afsnit 1 her.

Du behøver måske ikke lang rækkevidde

De mest populære elbiler på Bilbasen er store, dyre elbiler med lang rækkevidde. Men hvordan kan dét nu være, når de fleste danskere ikke kører mere 60 km om dagen. Det daglige kørselsbehov er ofte ikke ret mange kilometer, og det kan alle elbiler klare.

For nogen kræver det selvfølgelig, at elbilen har lang rækkevidde. Men i det daglige, for langt de fleste, er en lille elbil ofte perfekt.

Se mere i Bilbasen Strøm afsnit 53 her.

Batteriet skal nok holde

Batteriet i en elbil er den absolut dyreste enkeltdel i en elbil. Og går det i stykker, kan det koste mange hundredetusinde kroner at skrifte. Det viser sig dog, at batterierne holder meget bedre end frygtet.

Hos DTU har de faktisk svært ved at skaffe brugte batterier til elbiler, for det viser sig, at de ikke rigtig går i stykker.

Se mere i Bilbasen Strøm afsnit 2 her.

Få tjekket batteriet på den brugte elbil

Er det en brugt elbil, du er ude efter, bør du få tjekket batteriet inden du skriver under. Der kan nemlig være fejl på, som er omfattet af garantien.

Viser det sig, at der er en fejl på batteripakken, betyder det, at rækkevidden kan blive markant forringet. Heldigvis er der flere måder du kan tjekke om batteriet har den ønskede kapacitet.

Se mere i Bilbasen Strøm afsnit 39.

Elbil i byen

For bare et par år siden var nettet af lynladere meget, meget tyndt. Men det er allerede blevet bedre og det er ikke længere et problem at få strøm på batteriet på farten.

Selv hvis du bor i byen, hvor der mange steder ikke er mulighed for at stille egen ladestander op, kan det fint lade sig gøre at leve med en elbil.

Se mere i Bilbasen Strøm afsnit 54 her.

Billigere at eje

Sammenligner vi elbil med tilsvarende benzin- eller dieselbil viser praksis, at elbilen er langt billigere at eje. Først og fremmest når vi ser på “brændstoffet”, men mange andre parametre er også langt billigere med en elbil.

Det gælder eksempelvis service af elbilen. Der er nemlig langt færre dele, der kan gå i stykker i en elbil, og derved bliver den også billigere at servicere.

Se mere i Bilbasen Strøm afsnit 50 her.

Du kan se alle afsnit af Bilbasen Strøm på YouTube lige her.


Brugte elbiler til salg på Bilbasen

Se flere brugte elbiler til salg på Bilbasen

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS