april 22, 2024

Mercedes-Benz CLE Cabriolet klar til sommereventyr for holdne danskere

Mercedes-Benz forlanger med CLE Cabriolet næsten 1 mio. kr. for billigste version – og overlader Audi og A5 Cabriolet til at tage sig af de lavere indkomstgrupper.

TEKST Morten Bek FOTO PR

En cabriolet bliver aldrig hvermandseje, og vi kan sige med sikkerhed, at den nye Mercedes-Benz CLE Cabriolet heller ikke vil være med til at ændre på tingene. Den tyske cabriolet er nu prissat, så interesserede kan begynde at gøre både bankkontoen og solcremen klar, og CLE Cabriolet bliver for et begrænset publikum i Danmark.

Priserne starter ved 944.900 kr., og fordi det er Mercedes-Benz vi har med at gøre, er billigste variant en diesel. Ja, den findes stadig, den åbne bil med dieselmotor, men det er tvivlsomt, om nogen har lyst til at købe en CLE Cabriolet med dieselmotor. På leasing, måske, men for private købere er benzinudgaverne mere relevante, og her er startprisen over 1 million kr.

CLE Cabriolet afløser både C-Klasse Cabriolet og E-Klasse Cabriolet, og den er større end begge modeller, så argumentet er der for, at priserne er høje. Standardudstyret er mere omfattende, end det var i C- og E-Klasse, så der er endnu et argument for de høje priser.

Seks cylindre i topmodellen

Modelprogrammet for CLE Cabriolet er stykket sammen af en dieselmotor og to benzinmotorer. Dieseludgaven med baghjulstræk, CLE Cabriolet 220 d, har 197 hk (og mild-hybrid-system med 23 ekstra hk), og den firecylindrede benzinversion CLE Cabriolet 300 4Matic har firehjulstræk og 258 hk (plus 23 hk fra mild-hybrid-systemet).

Den sekscylindrede fornøjelse findes også i den nye CLE Cabriolet. Topmodellen CLE Cabriolet 450 4Matic har en 3-liters motor med 381 hk (plus 23 hk) og 500 Nm. Firehjulstræk leder alle kræfterne i asfalten, og 4,7 sekunder fra 0-100 km/t giver mulighed for ny frisure på meget kort tid.

Standardudstyret er, som sagt, et argument for, at CLE Cabriolet ikke er en billig bil. Den ville måske være billigere uden så meget standardudstyr, men meget af de ville kunderne alligevel vælge at tilføje. Mercedes-Benz har valgt, at dieseludgaven har et udstyrsniveau, mens benzinudgaverne har et andet. Meget af udstyr går dog igen i begge varianter.

Dieselmodellen har Avantgarde Advance-udstyr såkaldt Avantgarde-interiør og -eksteriør. Den har 18″ alufælge, akustisk kaleche, Airscarf (varm luft ved nakken), Aircap (en spoiler hæver sig over forruden for at fjerne vind fra kabinen), nøglefri betjening, indtræk i kunstlæder, el-justerbare forsæder trådløs opladning af smartphones, bakkamera, stemningsbelysning, digital instrumentering og navigation.

Benzinmodellerne har AMG Advance-udstyr som standard, og det er med hele AMG-eksteriør og -interiørprogrammet, som adskiller sig markant fra dieselbilen med AMG-styling, 19″ alufælge, sportsbremser, rat med flad bund, sort taghimmel (i stedet for grå), indtræk i kunstlæder/mikrofiber og meget andet. Ellers er udstyret som i dieselmodellen.

En ting som adaptiv fartpilot koster stadig ekstra, og det er i en Plus-pakke til hele 52.938 kr., som derudover indeholder lidt ekstra sikkerhedssystemer. Kalechen er som standard sort, men for 3.485 kr. kan den vælges i rød eller grå.

Audi til dem med færre midler

Det er en øvelse i mådehold at sammensætte en CLE Cabriolet på hjemmesiden – eller hos forhandleren. Der kan tilføjes ekstraudstyr for langt over en halv million kr. Mat lakering, nappalæder, adaptiv undervogn, adaptive forlygter og meget, meget mere.

Holder man sig til de helt “skrabede”, er der CLE Cabriolet 220 d til 944.900 kr., CLE Cabriolet 300 4Matic til 1.024.901 kr. og CLE Cabriolet 450 4Matic til 1.256.901 kr.

Den sekscylindrede topmodel har en pris, der ligger ret godt på linje med konkurrenterne fra Audi og BMW. Audi S5 Cabriolet med V6-motor med 354 hk koster 1.362.990 kr., og BMW M440i xDrive Cabriolet med 374 hk koster 1.199.968 kr.

Men hvis det handler mest om at køre åben bil, og hestekræfter og det nyeste design kommer i anden række, så er den billigste CLE Cabriolet i en helt anden prisklasse end Audi A5 Cabriolet. A5 Cabriolet 40 TFSI fås med 2-liters benzinmotor med 204 hk til 682.990 kr. Fordi den har været på markedet i en årrække, sælger Audi den kun i veludstyrede udgaver – Prestige Plus og S Line Plus. De kan ikke helt matche CLE Cabriolet på standardudstyr, men A5 Cabriolet-prisniveauet er bare stærkt.

Den billigste BMW 4-serie Cabriolet er 420i M Sport Cabriolet med 184 hk til 871.475 kr.

Del artikel:

Brugte cabrioleter fra Mercedes-Benz til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS