Privatleasing: Kia EV3 til kun 1.495 kr. om måneden
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
TEKST Simon Hallenslev FOTO Bilbasen
De ivrige bilbyggere fra Ingolstadt har tilbudt deres praktisk orienterede kunder ‘Avant‘-modeller siden 1977. Avant er, hvad Audi kalder sine stationcars, selvom den første til at bære navnet faktisk var en hatchback-version af Audi 100 C2 med tre døre. Siden Audi 100 Avant (C3) i 1982 har navnet været synonym for en stationcar med fire ringe – og nu er en dugfrisk 9. generation klar.
Efter en kortvarig navneforvirring får Audi A6 lov til at hedde A6, som den har gjort i over 30 år. Trods et udvalg af både benzin- og dieselmotor får den lov til at køre sideløbende med den elektriske Audi A6 E-Tron. Selvom der intet strømstik er, forsøger Audi at sætte et plaster på klimasåret med ny mildhybridteknologi og en historisk lav luftmodstandskoefficient.
Vi ser nærmere på den nye 9. generation Audi A6 Avant.
Hvor den fuldelektriske A6 Avant E-Tron benytter sig af mere moderne designgreb som todelte forlygter samt markant lygtebjælke og lysende logo på bagsmækken, er den klassiske A6 Avant mere… klassisk. Selvom der er antydningen af en bjælke på bagsmækken udgøres baglygterne primært af to separate lygtehuse, mens forenden er indiskutabelt A6.
Det er i sandhed velkendte proportioner, og A6 Avant ligner sig selv på den fede måde. Bag det velkendte design gemmer sig dog gennemført arbejde med aerodynamikken, hvor luftmodstandskoefficienten er minimeret til 0,25. Det er den laveste værdi nogensinde for en Avant med forbrændingsmotor. Uhyre tæt på dens fuldelektriske modstykke, der præsterer 0,24.
Audi A6 Avant introduceres på det danske marked i en 2-liters TFSI med 204 hk og forhjulstræk samt en 2-liters TDI med 204 hk og forhjulstræk eller quattro firehjulstræk. Diesel-versionerne er udstyret med MHEV plus mildhybridteknologi, der består af 48-volts batteri og to generatorer. Foruden muligheden for elektrisk parkering giver systemet ekstra moment på op til 230 Nm og 24 hk ved start eller overhaling. Mildhybridsystemet bruges også i en 3-liters V6-variant, som vi i Danmark snydes for.
Indvendigt er der lånt en hel del fra den nye Audi A5 Avant, der blev lanceret tidligere i år, og de to fossilvarianter står som to alen af et stykke. Her er samme materialevalg og skærmsammensætning, der giver 14,5″ skærm til infotainment, 11,9″ skærm til instrumentering og muligheden for tilkøb af 10,9″ skærm til passageren. Der er dog kælet ekstra for usynlige ting som ekstra støjisolering og firezonet klimaanlæg, som A5’eren ikke får.
Af yderligere lækkerier kan ting som firehjulsstyring og adaptiv luftaffjedring tilkøbes. Førstnævnte fås dog kun som ekstraudstyr i forbindelse med Quattro-udgaverne. Som noget nyt er progressiv styring også standard, hvilket, ifølge Audi, sikrer forbedret styrerespons og mere feedback fra vejen.
Audi A6 Avant lander hos de danske forhandlere i løbet af sommeren 2025. Prisen starter i 729.990 kr. for den benzindrevne TFSI med 204 hk, mens TDI-dieselhakkeren med 204 hk starter ved 749.990 kr. Til firmabilsbrugere starter beskatningsværdien ved 675.000 kr.
Med en startpris på 729.990 kr. er det over 200.000 kr. dyrere end den elektriske Audi A6 Avant E-tron. En kendsgerning, som ganske naturligt kommer til at begrænse salget af de traditionelle A6’ere i Danmark. Som benzinvariant kører Audi A6 Avant TFSI 13,9 km/l ved blandet kørsel, mens dieselvarianterne kører henholdsvis 18,9 og 19,6 km/l med og uden firehjulstræk.
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
Hvert år findes Årets Bil i Danmark og Årets Brugtbil – og i samme genre kåres Årets Varebil. I 2025-kåringen er et meget varieret felt kogt ned til fem modeller.
XPeng G6 har kun været på markedet i Danmark siden august, men nu er den model forældet. I Kina har XPeng præsenteret en G6 med hurtigere opladning, designændringer og mere lækkert interiør.
Bedst som Mazda mangler elbiler i modelprogrammet, lancerer de en… enorm syvpersoners SUV som plug-in hybrid? Det er ikke så skævt, som det lyder, da ny Mazda CX-80 giver både luksus og plads til syv personer.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.