Fjerde generation X3 kommer med friskt design og lækkert interiør, men denne gang er det uden den vigtige elektriske model iX3. Den kommer som helt selvstændig model.
Hvis man nævner BMW X3, er man nødt til at nævne den elektriske iX3. Det er elbilen, der står for langt den største del af salget for X3-familien i Danmark. For hver X3 med plug-in hybrid-drivlinje, benzin- eller dieselmotor BMW sælger i Danmark, sælger de fire iX3’ere.
Den nye generation X3, som er den fjerde siden starten i 2003, er i princippet en vigtig bilmodel. Og det er den så alligevel ikke, for med den nye X3 begynder en streng opdeling hos BMW, der gør, at elbilerne kommer med en helt unik tilgang til design og teknologi. Den nye X3 kommer derfor ikke som iX3, og iX3 afløses senere af en ny SUV med udgangspunkt i det Neue Klasse-design og tilhørende teknologier, BMW har talt om i en årrække.
Det sker først på et senere tidspunkt, så for nu handler det om den nye X3, der kommer i udgaver med benzin- eller dieselmotor og som plug-in hybrid. Det kan godt være, den nye X3 ikke er fuldelektrisk, men den har karakter og et fedt interiør med mere plads.
Plug-in hybriden X3 30e xDrive med større batteri
Ingen af motorerne i X3 er helt nye, men hele vejen rundt er der effektivitetsforbedringer og hybridsystemer. I X3 20 xDrive, basisbenzinudgaven med 208 hk, i dieseludgaven X3 20d xDrive med 197 hk og i topmodellen med benzinmotor, X3 M50 xDrive med 398 hk, er der mild-hybrid-systemer med 48 volt som understøttelse til forbrændingsmotoren. Alle X3-versioner har firehjulstræk som standard.
Plug-in hybriden X3 30e xDrive vil formentlig være den mest relevante model i Danmark, og den adskiller sig fra den nuværende plug-in hybrid på væsentlige punkter. Ydelsen er 299 hk mod forgængerens 292 hk, så ingen revolutioner der, men batteriet er vokset i størrelse, så den elektriske rækkevidde nu er op til 90 kilometer. En solid stigning fra 50 kilometer i dagens X3.
Som standard kommer plug-in hybriden med en ny og ganske væsentlig fordel: 11 kW-opladning er standard, og det betyder langt hurtigere opladning end tidligere både ude og hjemme.
Eftersom den nye X3 er en teknisk videreudvikling af den eksisterende model, taler BMW om opgraderinger til blandt andet undervognen. Mere præcision og højere komfortniveau er noget, der er standard-marketingsnak, men i tilfældet X3 håber vi, at det med komforten passer, for X3 har aldrig været SUV’en med den blideste af undervogne.
X3 har været rigtig godt med, når det kommer til interiøret. Både indretning, infotainment og materialevalg har været tidssvarende, selv om den nuværende model er en ældre model. Den nye tager et stort skridt frem. Skærmpanelet i bredformat er selvfølgelig kommet til – med infotainment med 14,9″ touchscreen og iDrive med styresystem i 9. generation (og stadig med iDrive-dreje-tryk-hjulet) og digital instrumentering med 12,3″ skærm.
Designet minder i nogen grad om det, vi kender fra den elektriske iX, hvor store flader kan udstyres med et et materiale, der minder om strikket stof. Som standard har X3 en ny type indtræk, Econeer, som er lavet af genanvendte plastmaterialer.
X3 bliver ikke den eneste SUV i sin klasse, der står til fornyelse i år. Audi, forventer vi, vil i år præsentere en helt ny Q5.
9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring.Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Det kræver nærmest ekspertviden at gennemskue muligheder og faldgruber, når man skal have ny elbil. Netop derfor spørger vi en forbrugerøkonom om, hvordan man bedst navigerer mellem køb og leasing i et uforudsigeligt marked.
Der er god plads mellem Kia EV3 og EV6, og i efteråret fyldes hullet ud med den kinesisk producerede EV5. Den elektriske afløser til Sportage byder på rækkevidde op til 555 kilometer.
Kia er til september klar til at præsentere danskerne for deres seneste elbil. EV4 er koreanernes svar på VW ID.3 og BYD Seal – og rækkevidden er op til 630 kilometer.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.
Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.
Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.
Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.
Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.
Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.