april 10, 2024

Ny Citroën C3 med benzin i blodet

Citroëns nye mini blev først præsenteret som elbilen Ë-C3, og nu præsenteres den som C3 med benzinmotor med og uden hybridsystem. Det er den direkte afløser til en model, der er vigtig i Danmark.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Citroëns nye mini-elbil Ë-C3 har potentiale til at blive stor i Danmark. Den er kompakt, smart og fås fra kun 179.990 kr. Det er en bil, vi tæller ned til at prøve, for den bringer hvad der forhåbentlig er en “voksen” elbil ned i en ny og lavere prisklasse.

For mange af de tusindvis af ejere af den nuværende C3 fra Citroën, er Ë-C3 dog næppe en løsning. Rækkevidden kan være for kort (WLTP-rækkevidden er cirka 326 km), og prisen er for høj. Selv om Ë-C3 er billig, når vi snakker elbiler, så er den noget dyrere end den nuværende C3 med benzinmotor, der fås fra 139.990 kr.

Løsningen? At skifte elmotoren i Ë-C3 ud med en benzinmotor, så produktionsomkostningerne sænkes. Det har Citroën gjort, og ud af det er kommet en ny C3, der forhåbentlig kan afløse den gamle i samme prisleje.

Turbomotor med 100 hk er standard

Stellantis-koncernen, den store med Citroën, Peugeot, Fiat og mange andre mærker, har lavet Smart Car-platformen, som Citroëns nye minibil kører på, til flere forskellige typer drivlinjer. Den 100 procent elektriske på den ene side, benzinudgaver med og uden hybridsystem på den anden side.

Hvor elbilen har en elmotor med 113 hk og et batteri på 44 kWh, har benzinbilen en 1,2-liters trecylindret motor. I basisudgaven med manuel gearkasse yder motoren 100 hk – der er ingen version uden turbo, som der er i den gamle C3.

Som en række andre modeller hos Stellantis, bl.a. Citroën C4 og C5 Aircross, Peugeot 308 og 3008, Jeep Avenger og Opel Corsa, kommer den nye C3 i en hybridudgave. Den har også 1,2-liters turbomotoren med 100 hk, men den har også en elmotor med 36 hk, der er integreret i en sekstrins automatisk dobbeltkoblingsgearkasse. Ved bykørsel skal op til 50 procent af kørslen kunne foregå på strøm.

Den benzindrevne C3 kommer på markedet i to udstyrsvarianter. You-versionen har LED-forlygter, holder til smartphone, som så fungerer som infotainmentsystem, aircondition og el-sidespejle. Max-versionen har langt mere udstyr, og det er bl.a. alufælge, infotainment med 10,25″ skærm og navigation, regnsensor og automatisk klimaanlægget.

Citroën har allerede fastsat prisen fra fabrikken for den billigste C3-version, som er 1,2’eren med manuel gearkasse og You-udstyr. Den lanceres til 14.990 euro, svarende til 112.425 kr. uden dansk moms og danske afgifter.

Den danske Citroën-importør oplyser, at der ikke på nuværende tidspunkt er lagt planer for den nye C3 på det danske marked. Når den gamle C3 med benzinmotor udgår, vil den nye C3 forhåbentlig kunne gå ind og tage over til en fornuftig pris.

Del artikel:

Brugte Citroën C3 til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS