januar 16, 2024

Prisbillig hybrid fra Citroën

Citroën C5 Aircross Hybrid er en ny hybrid, der er landet hos forhandlerne til fornuftige priser fra 324.990 kr. Huller i standardudstyret i basismodellen gør dog, at man bør hoppe et udstyrsniveau op.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Det er svært at finde en mellemstor crossover med benzinmotor og automatgear, som koster under 400.000 kr. Prøv at komme under 350.000 kr., og der skal kun bruges få fingre til at tælle udvalget. Ford Kuga PHEV og MG EHS er nogle af de få, og de kommer begge som plug-in hybrider med en rabat fra den danske stat.

Nu sender Citroën en ny udgave af C5 Aircross på gaden med benzinmotor og automatgear, og selv om den “kun” er en hybrid og ikke får en rabat med sig, starter den på kun 324.990 kr.

Stor bil til lille pris. Men helt op i bilhimlen gror træerne ikke hos Citroën. Det nye hybridsystem kommer med forholdsvis få hestekræfter, og basismodellen kommer med nogle gevaldige huller i standardudstyret.

136 hestekræfter og 17,5 km/l

Når vi snakker om “forholdsvis få hestekræfter”, så er det med udgangspunkt i, at vi faktisk ikke ved, hvordan C5 Aircross Hybrid klarer sig med den ydelse, den nu engang er født med. Der er tale om et hybridsystem med en 1,2-liters turbomotor og en elmotor, som for sig selv yder cirka 29 hestekræfter. Med fuld power på er der i alt 136 hestekræfter.

Citroën reklamerer med, at man især i bytrafik vil opleve at kunne køre på strøm mindst halvdelen af tiden. Det sørger et 48 volt batteri for, når det sender strøm fra nedbremsninger ud til elmotoren. Gennemsnitsforbruget er fint, ikke prangende, med 17,5 km/l.

Gearkassen er ikke den 8-trins automatgearkasse, vi ellers kender fra C5 Aircross, men en ny 6-trins automatisk dobbeltkobling, der er skabt til at få det bedste ud af hybridsystemet.

370.000 kr. er den egentlige startpris for C5 Aircross Hybrid

Det er en attraktiv pris, 324.990 kr. for C5 Aircross Hybrid med basisudstyret You. Den er både pænt udstyret og ikke så pænt udstyret: LED-forlygter, 18″ alufælge, automatisk klimaanlæg, tre individuelle justerbare bagsæder og infotainment med 10″ touchscreen.

Men det var så også det. Der skal lægges 369.990 kr. for Impress-udgaven, før det helt ser rosenrødt ud for den franske crossover. Først på det niveau kommer sædevarme foran, bakkamera, læderrat og adaptiv fartpilot til. Der kommer også tagræling, automatisk nedblændeligt bakspejl, 12″ touchscreen, nøglefri betjening og meget andet godt til.

10.000 kr. mere giver adgang til VTR Sport-udstyrsniveauet. Til 379.990 kr. er standardudstyret yderligere udvidet med 19″ alufælge, el-betjent bagklap, 360 graders kamera, navigation og parkeringsassistent. Det er noget mere end de 324.990 kr., men det er stadig en fornuftig pris.

Del artikel:

Brugte Citroën C5 Aircross til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS