Kategorier
Elektrisk Nyheder

Ny Lexus RX er billig, hvis man har mange penge

De rige har mange glæder, men de rige kan også godt lide fornuftige priser. Med en ny generation Lexus RX kommer en plug-in hybrid, og prisen er meget fornuftig: 868.500 kr.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Alt er relativt. Prisen på en ny bil står ikke i relation til prisen på alle nye biler, men kun til biler i samme prisleje. Hvis en bil virkelig er tæt på perfekt på alle punkter, så er den ikke nødvendigvis dyr, selv om den er dyrere end andre biler i samme klasse.

Først om et par dage afslører Simon Hallenslev, hvordan den nye RX fra Lexus kører. Han tager første tur i den nyeste udgave af den japanske luksus-SUV, men vi kan allerede nu fortælle priserne på den nye bil.

LÆS OGSÅ | Lexus går efter Audi med den elektriske RZ 450e

RX kommer for første gang som plug-in hybrid, og det gør, som bekendt, stadig noget ved prisen på det danske marked. Før Simon kommer med sin afgørelse, så vi finder ud af, om RX er god nok til at friste danskere, som ellers ville købe en Mercedes-Benz GLE eller en Volvo XC90, fortæller priserne fra Lexus, at den nye RX er relativt billig.

Plug-in hybriden RX 450h+ kan købes til priser fra 868.500 kr., og mens det da helt sikkert kræver en mere end god indkomst, så er det en noget lavere pris end hos Mercedes-Benz og Volvo. Det er også cirka 170.000 kr. laver end RX startede på i 2022.

Hybriden med 371 hk løber op i næsten 1,6 mio. kr.

Den nye RX er langt mere interessant end den gamle, og det ikke kun fordi den er prissat meget lavere end den gamle. Plug-in hybriden, med 2,5-liters benzinmotor, firehjulstræk og 309 hk, kan med batteri på 18,1 kWh køre 68 kilometer på strøm, hvis man lader den op. Drivlinjen deler den med den mindre Lexus-model, NX.

Også den anden mulighed i modelprogrammet er spændende. RX 500h er en hybrid uden ladekabel, så her er det et langt mindre batteri, der lades op via energi fra nedbremsninger. Den har en ny 2,4-liters turbomotor, og systemydelsen er 371 hk.

LÆS OGSÅ | Test: Lexus NX er værdig til at tage kunder fra Audi Q5

Den har mange kræfter, og den har meget udstyr, fordi den kun kommer til Danmark som F Sport+. Head-up-display, adaptiv undervogn, 21″ alufælge, firehjulsstyring og ventilation i sæderne er bare få elementer i den meget veludstyrede F Sport+. Den koster så også 1.584.500 kr., så vi tager det for givet, at 500h-versionen af RX bliver sjælden i Danmark.

Der er næsten dobbelt op på prisen i forhold til prisen på den billigste plug-in hybrid, som til 868.500 kr. har udstyrsniveauet Comfort.

At købe basisudgaven af Lexus RX er ikke at nøjes

Til 868.500 kr. kommer RX i udstyrsversionen Comfort med mere end bare selvfølgeligheder. Den er så godt udstyret, at man kan blive på det udstyrsniveau uden at føle sig snydt for gode sager.

Dynamiske LED-forlygter, 19″ alufælge, aut. klimaanlæg med tre zoner, digital instrumentering, infotainment med 14″ touchscreen, el-justerbare forsæder, indtræk i kunstlæder, nøglefri betjening, el-betjent bagklap, varme i rattet, trådløs opladning af smartphones, adaptiv fartpilot og blind vinkel-system er inkluderet. Metallak til 12.500 kr. er det eneste, man skal tænke på.

LÆS OGSÅ | Mercedes-Benz GLE faceliftet og forstærket

Mulighed nummer to, udstyrsniveauet Executive, koster 91.000 kr. ekstra og i alt 959.500 kr. Dermed holder RX 450h+ i den udgave stadig under det, plug-in hybriden Mercedes-Benz GLE 350 e kostede før faceliftet (1.010.800 kr.). Executive er udstyret med 21″ alufælge, fodsensor til den el-betjente bagklap, læderindtræk, varme i bagsædet og ventilation i forsæderne.

Vi anser det for en selvfølge, at vælger man Executive, vælger man også Teknik-pakken. Til 13.500 kr. bugner den af gode sager som head-up-display, 360 graders kamera og luftfiltreringssystem.

LÆS OGSÅ | Facelift til BMW X5: PHEV med 490 hk

RX 450h+ kan blive finere endnu. Som Luxury har SUV’en blandt andet adaptiv undervogn, dørindlæg i ruskind, træindlæg, flere justeringsmuligheder af forsæderne (med hukommelse for indstillinger), en finere type læder, el-justerbare bagsæder, kamerabaseret bakspejl og meget andet.

Prisen er 1.032.500 kr., men så er det også svært at ønske sig ret meget mere udstyr. Spørgsmålet er så, om det er mere end bare priserne for den nye RX, der er gode.


Brugte Lexus RX til salg på Bilbasen

Se flere brugte Lexus til salg på Bilbasen

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.