september 6, 2022

Ny Nissan X-Trail – praktisk hybrid til syv personer

Nissans mellemstore SUV kommer som interessant hybrid med for- eller firehjulstræk eller som benzinbil. Dansk premiere allerede i november.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Det var en mavepuster for den danske Nissan-importør, da udregninger og forhandlinger med hovedkontoret viste, at den nye Qashqai E-Power ville blive alt for dyr i Danmark.

Virkelig ufortjent for både Nissan og den fine nye hybrid. Og ærgerligt for kunder, som vil have en stærk, økonomisk crossover, der meget af tiden kører på strøm.

LÆS OGSÅ | Første tur: E-Power giver den perfekte hybrid

Med den nye udgave af Nissans mellemstore X-Trail når det fremragende E-Power-hybridsystem heldigvis alligevel ud til danske kunder. Den nye SUV til syv personer kommer til Danmark i november – som hybrid med forhjuls- eller firehjulstræk. Hvis man slet ikke vil køre på el, fås den også som benzinmodel.’

E-Power kan vælges med firehjulstræk

Den nye generation X-Trail adskiller sig ikke blot fra den gamle ved et mere robust og muskuløst design, men også ved en ny platform. Som Qashqai står den på CMF-platformen i en af de “lange” udførelser – altså, med lang akselafstand.

Med det kantede karrosseri, som strækker sig 465 cm (marginalt længere end den gamle X-Trail, lidt kortere end Audi Q5), er der igen plads til en tredje sæderække, så man har i alt syv siddepladser.

LÆS OGSÅ | Nissan erstatter Micra med en elbil

Fem sæder er standard, men den ekstra sæderække fås til alle motorvarianter. De to bageste sæder kan bruges til personer, som ikke er højere end 160 cm. Børn eller lille svigermor vil passe perfekt ind.

Der er tre motorvarianter med en benzinmodel med forhjulstræk som den mindst økonomiske og hybrid med enten forhjulstræk eller firehjulstræk.

Benzinmodellen har en 1,5-liters trecylindret motor med 163 hk og 300 Nm. Den sender kræfterne ud til forhjulene via en trinløs CVT-gearkasse. I forhold til hybriderne er den en ren brændstofnyder: 13-14 km/l.

LÆS OGSÅ | Første tur: Nissan Ariya sparer på strømmen

Det fine hybridsystem har også 1,5-liters benzinmotoren som kraftkilde, men den er faktisk primært elmotoren, der driver bilen. Benzinmotoren er en generator, der laver strøm til et 1,8 kWh stort batteri.

Varianten med forhjulstræk har en ydelse på sammenlagt 204 hk. Med en elmotor mere, som sidder ved bagakslen, skabes firehjulstræk (E-4Force) – og ydelsen stiger til 213 hk. Brændstoføkonomien ligger omkring 17 km/l i snit i forhjulstrækkeren, 15,5-16 km/l med firehjulstræk.

Der er få syvsæders SUV’er på markedet i Danmark, der er til at betale. Forhåbentlig kan Nissan få den nye X-Trail på gaden til nogle fornuftige priser

Interiør med stor fornyelse

X-Trail i den udgående version har aldrig givet indtryk af en lækker eller luksuriøs bil, og det samme gjorde sig gældende for den gamle Qashqai.

Niveauet er langt højere i den nyeste Qashqai, og det ser ud til også at blive det i den nye X-Trail. Moderne design parret med nyere teknologi og mere udstyr.

LÆS OGSÅ | Første tur: Flere kræfter og bedre økonomi i Nissan Juke Hybrid

Infotainmentsystemet, som er flyttet højere op målt mod forgængerens, har en 12,3″ skærm i bredformat og internetforbindelse. Systemet kan danne wifi-hotspot for op til syv brugere.

Head-up-display direkte i forruden, matrix-LED-forlygter, ProPilot-assistentsystemer med nye funktioner, airbag mellem forsæderne og trådløs tilkobling til Apple CarPlay er nogle af de største opgraderinger i Nissans mellemstore SUV.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS